PM-kulta Ruotsiin

29.6.2015

Kristina Böckmann ja Der Kleine Lord debytoivat hienosti Suomen joukkueessa. Kuva Marko Björs.
Kristina Böckmann ja Der Kleine Lord debytoivat hienosti Suomen joukkueessa. Kuva Marko Björs.

Kristina Böckmann paras suomalainen, Sini Solina "räjähti"

 

Minna Telde voitti kouluratsastuksen PM-kultaa – Kristina Böckmann seitsemäs

Kouluratsastuksen PM-mitalitaisto oli kovatasoinen Tanskan Aalborgissa. Ruotsin Minna Telde oli kuitenkin paras myös vapaaohjelmassa, kuten muissakin luokissa, hevosellaan Santana. Tuomaristo palkitsi ratsukon vapaaohjelman hyvin prosentein 78,975. Norjalainen Trude K. Hestengen ja Tobajo Pik Disney piti itsensä hopealla (75,775) vaikka ruotsalainen Jennie Larsson ja Zirkoon Spring Flower antoikin hyvän vastuksen (75,075).

Kristina Böckmann teki hyvän tuloksen Der Kleine Lordilla ja oli kisan seitsemäs. Böckmanin ensiesiintymisestä Suomen joukkueessa jäi erittäin positiviinen kuva.

-Ratsukko sai täällä paljon positiivista huomiota. Keskustelin kansainvälisten tuomareiden kanssa ja he kehuivat ratsukkoa ihan maailmanluokan pariksi. Hevonenhan on vielä vasta 9-vuotias ja sitä on tuotu rauhallisesti ja fiksusti ylös. Tämä on vasta sen ensimmäinen gp-kausi, nuorten maajoukkuevalmentaja Marko Björs kertoi Tanskasta.

Kolmipäiväiset kilpailut vaativat hiukan veroa vapaaohjelmassa, jossa hevonen vaikutti hieman väsyneeltä. Björs arvioi, että hyvänä päivänä tulos olisi voinut olla 73 prosentin luokkaa.

Elisabet Ehrnrooth ja Wizard II oli 14. ja Emma Kanerva ja Sini Solina jäi 15. tilalle. Suomen joukkueen neljäs ratsukko, Mikaela Lindh ja Bellissimo ei jatkanut kilpailua torstaina joukkuekilpailussa sattuneen loukkaantumisen vuoksi.

-Emma nosti kätensä ja aloitti vapaaohjelmansa juuri kentän ainoan kaiutinryhmän alla. Kun musiikki alkoi, hevonen räjähti, eikä koskaan radan aikana tokeentunut. Sini Solina on sekin vielä nuori. Emma totesi, että tällainen päivä tänään, Björs sanoi.

Kouluratsastuksen Pohjoismaiden ja Baltian mestaruudet Aalborg, Tanska
Tulokset 28.6.
Seniorit, Grand Prix vapaaohjelma. Sijoittui 5/15.
1) Minna Telde - Santana, SWE 78,975
2) Trude K. Hestengen - Tobajo Pik Disney, NOR 75,775
3) Jennie Larsson – Zircoon Spring Flower, SWE 75,075
…7) Kristina Böckmann – Der Kleine Lord, FIN 70,925
…14) Elisabet Ehrnrooth – Wizard II, 66,125
15) Emma Kanerva – Sini Solina, FIN 61,475

Täydet tulokset: LINKKI
Järjestäjä:http://nordiskdressur.dk