EM Aachen

16.8.2015


Poikkeuksellsen dramaattinen mestaruuskilpailu

Draamaan toi aineksia Totilas, sen ajoittainen epäpuhtaus ja vetäytyminen jatkosta. Dujardinin pahimman kilpakumppanin Edvard Gallin ja Glock´s Undercoverin hylkääminen henkilökohtaisessa mestaruuskisassa kun verta näkyi hevosen suussa. Totutusti vahvan Saksan joukkueen jääminen pronssille joukkuekisassa. Yleisön käyttäyminen (vihellyksiä!) Totilaksen esiintyessä, osa tuomareista huomasi epäpuhtauden, osa antoi jopa kahdeksikkoja.

15-vuotiaalla Totilaksella diagnostisoitiin luutulehdus. Sille on aiemmin sattunut useita vahingoittumisia. Tilanne näytti jo hyvältä sen voittaessa tänä vuonna Hagenissa yli 80 prosentilla. Valmentaja Sjeff Janssen arveli haastattelussa sen jäävän tämän jälkeen eläkkeelle mitä kilpailu-uraan tulee.

Kouluratsastussivusto Eurodressagen mukaan tuomariston päätökset jättivät ratsastusmaailman ihmettelemään, mitä radalla oikeastaan halutaan nähdä; mekaanista täydellisyyttä (hollantilaiset) vai hyvin voimisteltuja hevosia. Tuomarit ovat ainoa instanssi, jolla on valta sanella lajin kehitys eli mitä halutaan radalla nähdä. Nyt viestit ovat ristiriitaisia.