Dujardinille toinen EM-kulta

16.8.2015

Desperados aivan kannoilla

Charlotte Dujardin ja Valegro niukasti EM-kullalle

Iso-Britannian Charlotte Dujardin ja Valegro ottivat sunnuntaina toisen kultamitalinsa kouluratsastuksen Euroopan mestaruuksissa Aachenissa, Saksassa. Ratsukko starttasi GP vapaaohjelmaan viimeisenä, mutta antoi yleisölle jännityshetkiä, kun molemmat laukanvaihtosarjat yhdessä askeleessa menivät rikki. Saksan Kristina Bröring-Sprehe oli juuri tehnyt hevosellaan Desperados FRH elämänsä vapaaohjelman, joka palkittiin tuloksella 88.804 prosenttia, minkä Dujardin ohitti vain niukasti luvuin 89.054.

- Se teki kilpailusta jännittävän, jos voittaisin aina maileilla, se olisi tylsää. Minulla on ollut täällä virheitä joka radallani. Nyt Valegro saa kolmen viikon loman ja toivottavasti sen jälkeen löydämme laukanvaihdot takaisin. En anna periksi helpolla. Tällä kaudella tähtään mm. Lontoon Olympiaan (mc-osakilpailu) ja ensi vuonna edelleen Rioon, Dujardin kertoo lehdistötilaisuudessa.

Dujardinin mitalisuora säilyi edelleen rikkumattomana. Hän on voittanut kaikki henkilökohtaiset kultamitalit arvokilpailuissa vuoden 2013 Herningin EM-kilpailuista alkaen olympialaisiin ja MM-tasolle. Hänen nimissään ovat tällä hetkellä myös kaikki lajin maailmanennätykset.

Pronssille nousi Espanjan Beatriz Ferrer-Salat elegantilla Delgadolla (82.714).

Aachenin suurstadionilla oli kylmästä sadesäästä huolimatta huikea tunnelma, kun 38.000 katsojaa täytti sen 40.000 paikkaa.