Fortum ja Horse Show

25.8.2015


Kuivikelanta energiaksi, uusi palvelu hevostalleille

Fortum muuttaa Porsche Horse Show´n kuivikelannan energiaksi

 

Fortum ja Porsche Horse Show ovat sopineet yhteistyöstä, jonka ansiosta Helsinki International Porsche Horse Show´n aikana syntyvä kuivikelanta hyödynnetään ympäristöystävällisesti sähkön ja lämmön tuotannossa Fortumin Järvenpään voimalaitoksella. Porsche Horse Show'ssa on mukana noin 250 hevosta. Tapahtuman aikana kertyvällä kuivikelannalla voidaan lämmittää arviolta noin 200 omakotitaloa kuukauden ajan.

 

Fortum kehittää talleille uutta lantahuoltopalvelua ja samalla biopolttoainetta. Hevosen kuivikelannan käyttäminen voimalaitosten polttoaineena on hyvä esimerkki kiertotaloudesta, jossa materiaalit kiertävät ja tuotteille luodaan lisäarvoa palveluilla. Kolmen hevosen vuoden aikana tuottaman lannan energiamäärä vastaa yhden omakotitalon lämpöenergian vuosikulutusta.

 

"Fortum HorsePower on uusi palvelukonsepti hevostalleille. Palvelun avulla tallit saavat ratkaistua kuivike- ja lantahuoltonsa ympäristöystävällisesti, huolettomasti ja kustannustehokkaasti. Hienoa että voimme tehdä vastaavaa yhteistyötä myös Porsche Horse Show´n kanssa", toteaa palvelukonseptista Fortumilla vastaava Anssi Paalanen.

 

Fortum HorsePower toimittaa talleille purukuivikkeen ja noutaa lannan tallin kanssa sovittuina ajankohtina. Kuivikelanta hyödynnetään sähkön ja lämmön yhteistuotannossa.

 

"Juuri nyt etsimme eteläsuomalaisia talleja sopimuskumppaneiksi syksyn ja talven aikana jatkuvaa pilottia varten", jatkaa Anssi Paalanen Fortumilta.

 

"Porsche Horse Show´n uusin kumppani Fortum aloittaa kanssamme yhteistyön juuri sopivaan hetkeen. Meiltä ovat puuttuneet hyvät ympäristöhankkeet, ja Fortum HorsePower -konsepti tarjoaa meille tähän erinomaisen vastauksen", toteaa tapahtumajohtaja Tom Gordin.

 

"Uskon, että voimme tarjota Fortumille tehokkaan väylän sekä Suomen että Euroopan suuriin hevostalleihin", jatkaa Gordin.

 

Porsche Horse Show järjestetään Helsingin Jäähallissa 22.-25. lokakuuta. Se on Länsi-Euroopan liigan maailmancupin osakilpailu. Tapahtumaan odotetaan yli 40.000 kävijää ja se televisioidaan laajasti sekä Suomessa että kansainvälisesti.