CDI4 Perl, Saksa

13.9.2015

Terhi Stegars & Dalou Shan. Kuva: SRL/Dennis Owens
Terhi Stegars & Dalou Shan. Kuva: SRL/Dennis Owens

Stegars menestyi, uusia hevosia nousemassa

Terhi Stegars tanssi Axiksen kanssa viidenneksi Perlissä, Saksassa

 

Suomen kouluratsastuksen tämän päivän ykkösnimi Terhi Stegars ratsasti viidennelle sijalle GP vapaaohjelmassa Axis TSF:n kanssa Perlin neljän tähden kilpailussa Saksassa myöhään lauantai-iltana. Ratsukon tulos oli erinomainen 75.28  prosenttia mahdollisista maksimipisteistä. Torstain GP:ssä ratsukko oli kahdeksas.

 

- Meni hienosti, yksi piruetti ei ollut niin hyvä, mutta muuten se oli erittäin onnistunut suoritus. Täällä oli todella hieno juhlatunnelma, katsomo täynnä ja hienosti valaistu rata keskellä pilkkopimeää - upea paikka ja viimeisen päälle kisajärjestelyt, Stegars kertoo paikan päältä sunnuntaiaamuna.

 

- Itselleni mieletön kohokohta koko kilpailussa oli, että kuusitoistavuotias Axis on mennyt paremmin kuin koskaan. On hienoa, kun saa 16-vuotiaasta hevosesta vielä lisää vaihteita esiin ja asiat tuntuvat sille aina vain helpommille. Mistään ei näe mitään vanhenemisen merkkejä.

 

Suomalaisratsukko taipui Saksan Fabienne Lütkemeierin ja Qui Vincit Dynamisin taakse vain 0,55 prosenttiyksikön erolla. Saksa otti kaksoisvoiton ykkösenä Isabell Werth hevosellaan Don Johnson FRH (81.75) ennen Sönke Rothenbergeriä ja Cosmoa (78.85). Kolmanneksi nousi Ruotsin Patrik Kittel Delaunaylla (76.55).

 

Stegarsin tulevaisuuden lupaus, 10-vuotias oldenburgruuna Dalou Shan, kilpaili kahden tähden tasolla Intermediaire B -finaalissa nousten tuloksella 69.48 % kuudenneksi, kun torstaina sijoitus oli kahdestoista piaffessa tulleen virheen laskiessa pisteitä.

 

- Se meni eilen oman suorituskykynsä ylärajoilla, piaffet olisivat voineet olla vähän paremmat, mutta muuten ohjelmaan ei jäänyt mitään toivomisen varaa. Hevosen ensimmäinen kansainvälinen startti meni hienosti, Stegars iloitsee.

 

Lisäksi Stegarsin yhdeksänvuotias oledenburgtamma Thai Pee oli St. Georges Specialissa kahdeksas tuloksella 68,9 %.

 

- Thai Pee teki todella hienon, viimeisen päälle puhtaan radan kilpailussa, joka on 7-9 vuotiaiden hevosten epävirallisten Saksan mestaruuksien karsinta. Jokaisen etapin voittaja pääsee Frankfurtin finaaliin.

 

Stegars starttaa Axiksella seuraavan kerran Stuttgartin maailmancupin osakilpailussa marraskuussa. Sitä ennen edessä on vuosiloma - molemmilla.

 

- Eilen oli hieno päivä kaikin puolin, tästä on hyvä jatkaa vuosilomalle. Lähden kolmeksi viikoksi surfaamaan ja joogaamaan Marokkoon, tänään on viimeinen työpäivä. Kun olen poissa, Axis menee laitumelle, käy maastossa ja sitä juoksutellaan.

 

12.9. Kouluratsastusta CDI4 Perl, Saksa

 

Grand Prix vapaaohjelma, lähti 15
1) Isabell Werth - Don Johnson FRH, GER 81.750 %
2) Sönke Rothenberger - Cosmo, GER 78.850 %
3) Patrik Kittel - Delaunay, SWE 76.550 %
4) Fabienne Lütkemeier - Qui Vincit Dynamis, GER 75.825 %

5) Terhi Stegars - Axis TSF,  FIN 75.275 %

Täydet tulokset: http://results.hippodata.de/2015/1038/ranking02.html?style=hippo
Tulokset CDI2* Intermediaire B: http://eventcontent.hippoonline.de/1038/sta_erg/08_ergDEU.htm?style=hippo
Järjestäjä: www.gestuet-peterhof.d