Parajoukkueella epäonnea

21.9.2015

20.09.2015

EM-Deauville: Katja Karjalainen ja Woikoski High Flow vapaaohjelman kuudes

 

Katja Karjalainen ja Woikoski High Flow kilpailivat Deauvillen EM-kisoissa ensimmäistä kertaa ryhmässä 1A. Ratsukko sijoittui vapaaohjelmassa kuudenneksi. Arkistokuva Waregem 2015 Phote Evenement.

Katja Karjalaisen Deauvillen EM-kilpailut menivät omalla tavallaan kokemuksen piikkiin, vaikka arvokilpailuista olikin kyse. Karjalainen sijoittui kuudenneksi sunnuntaina vapaaohjelmassa musiikilla hevosella Woikoski High Flow tuloksella 69,696 prosenttia. Euroopan mestaruus meni luokassa britille Sophie Christiansen ja Athene Lindebjerg tuloksella 80,7 prosenttia. Karjalainen kilpaili Deauvillessä ensimmäistä kertaa uudessa ryhmässä 1A, johon hän joutui vaihtamaan kesken kauden saamansa uuden luokituksen myötä.

-Harmittaa todella paljon, että nämä arvokilpailut olivat ensimmäinen kisa, johon osallistuin 1A-ryhmässä. Olemme tapelleet aikaa vastaan ennen näitä kisoja. Englannin kisa olisi saanut olla ennen näitä, Karjalainen kuvailee uudessa ryhmässä kilpailemista ja viittaa lokakuiseen kansainväliseen kilpailuun, johon Suomen joukkue lähtee.

Karjalainen joutui vielä hakemaan EM-radoilla sitä, mitä tuomarit tässä vammaluokituksessa suorituksista toivovat.

-Suomalaisia ei ole aiemmin kilpaillut 1A-ryhmässä, joten meillä ei ollut aiempaa tietoa siitä, mitä tuomarit haluavat. Joka päivä esitimme vähän erilaista.

Osalta tuomareista tulee kilpailujen arvosteluissa myös paljon palautetta, mitkä ohjaavat ratsastajien työskentelyä. Yksi esiin tulleista asioista Karjalaisen saamassa palautteessa oli hevosen kokoamisaste, joka on kouluratsastaja Sara Maattola-Lindholmin pitkälle kouluttamalla Woikoski High Flowlla korkea. Hevosen on myös rakenteensa puolesta helppo koota itseään. 1A-ryhmässä hevosten toivotaan kuitenkin liikkuvan avoimemmassa muodossa.

-Tuomarit haluavat, että hevonen esitetään puoliavoimessa muodossa. Käyntimme saisi olla vielä isompaa ja hevosen tulisi liikkua läpi selän. Hevosen pitäisi oppia tulemaan enemmän eteen- ja alaspäin. Tämä on se viesti, jota tuomareilta pääasiassa saimme.

-Olen itse hidas, enkä vielä tunnista sitä hetkeä milloin hevonen nousee riittävän nopeasti.

Ratsukon tulevaisuus näyttää kuitenkin ratsastajan ja maajoukkuevalmentaja Janne Berghin mielestä hyvältä. Woikoski High Flowlla on erittäin laadukas käynti.

-Huiput menevät lähempänä 80 prosenttia. Jos saisimme oivalluksen, kuinka pääsemme ylöspäin pisteissä. Aika näyttää, Karjalainen toteaa.

Karjalainen ja Suomen parajoukkue hakevat paralympialaisten viimeisiä kvaalituloksia vielä lokakuun viimeisellä viikolla Englannista. Karjalaisella on edellytykset saada toinen Euroopan suorista henkilökohtaisista paikoista Rioon, jos joukkueen tulos ei sinne riitä. Sen varmistamiseksi Karjalainen hakee Englannista vielä aiempaa korkeampaa prosenttia, tulosta, joukkue- ja henkilökohtaisista ohjelmista. Rankingissa huomioidaan kuusi parasta tulosta.

Suomen joukkue oli EM-kilpailuissa 11. ensimmäisen päivän jälkeen, mutta putosi toisen päivän hevosongelmien myötä lopputuloksissa 13. tilalle. Joukkueessa ratsastivat 18-vuotiaat ensikertalaiset Jessica Kerttunen - Ladykiller II ja Kaisla Osara - Kom Furiko sekä kokeneet Jaana Kivimäki - Bellilene ja Karjalainen. Muut kuin Karjalainen joukkueen ratsastajista eivät selvinneet sunnuntain finaaleihin.

Tulokset 20.9.
Ryhmä 1A, lähti 7.
1) Sophie Christiansen – Athene Lindebjerg, GBR 80,700
2) Anne Dunham – LJT Lucas Normark, GBR 76,300
3) Sara Morganti – Royal Delight, ITA 76,250
…6) Katja Karjalainen - Woikoski High Flow, FIN 69,696

Täydet tulokset: http://www.handiequicompet.fr/en/422/freestyle-september-20/

Joukkuekilpailu, lähti 14 maata
1) Iso-Britannia 451,146
2) Alankomaat 439,425
3) Saksa 432,686
…13) Suomi 390,933 (Katja Karjalainen-Woikoski High Flow, Jessica Kerttunen-Ladykiller II, Kaisla Osara-Kom Furiko, Jaana Kivimäki-Bellilene)

Täydet tulokset: http://www.handiequicompet.fr/en/423/team-title/

17.-20.9. Para- eli vammaisratsastuksen Euroopan mestaruudet, Deauville, Ranska
Suomen joukkue
Katja Karjalainen – Woikoski High Flow (ryhmä IA)
Jaana Kivimäki – Bellilene (ryhmä IB)
Kaisla Osara – Kom Furiko (ryhmä III)
Jessica Kerttunen – Ladykiller (ryhmä III)
Joukkueenjohtaja: Nina Kivimäki, valmentaja Janne Bergh