Pararatsastajat Iso-Britanniassa

31.10.2015

Pararatsastajat tekivät hienoa työtä Bury Farmilla Brittein saarilla

Pararatsastaja Katja Karjalainen otti useita sijoituksia ratsullaan Woikoski High Flow Isossa-Britanniassa Bury Farmin kolmen tähden kilpailuissa. Ratsukko oli neljäs keskiviikon joukkueohjelmassa tuloksella 69.42 prosenttia ryhmässä 1A. Torstain henkilökohtaisessa ohjelmassa sijoitus oli viides (68,99) ja perjantain vapaaohjelmassa kuudes (68,43) .

Karjalainen on kokenut ja korkeasti ansioitunut arvokilpailujen kävijä, kärkituloksina mm. paralympiahopeaa Lontoosta ja MM-pronssia Kentuckysta. Karjalainen kilpaili aiemmin käynti-raviryhmässä 1B, mutta hänen luokitustaan tarkastettiin kesällä, ja hänet siirrettiin käyntiryhmään 1A. Ratsukon ensimmäinen koitos uudessa ryhmässä oli heti suoraan EM-kisoissa Deauvillessa, Ranskassa syyskuussa, ja Englannin kilpailu on vuorossa toinen.

 

- Katja ratsasti hienosti, mutta hänellä on vielä hakemista pelkän käynnin kanssa. Tämä on vasta hänen kuudes kansainvälinen ratansa uudessa ryhmässä. Uskon, että hän pystyy vielä nostamaan tulostasoaan, mutta koko ajan taistellaan ajan kanssa, kun häneltä on vaihtunut luokan ohella myös hevonen, maajoukkuevalmentaja Janne Bergh toteaa.

 

- Katjan omat tavoitteet ovat varmasti hyvin korkealla, mutta näissä olosuhteissa on erittäin hieno tulos ratsastaa lähelle 70 prosenttia, kun ajatellaan, miten lyhyt valmisteluaika hänellä on ollut siirtymisen jälkeen ja yhteistyö hevosenkin kanssa on vielä lyhyt. Katja on todellinen urheilija. Hän tekee aina sata prosenttisesti parhaansa ja hänellä on myös todella hyvät hermot, Bergh kehuu.

Juniori-ikäinen Kaisla Osara, 18, teki myös hienoa työtä Bury Farmin kilpailuissa. Torstaina Osara sai Kom Furikon kanssa ryhmän III henkilökohtaisessa ohjelmassa tuloksen 63,30 % ollen 10. tilalla, missä oli hienosti nostetta keskiviikon joukkueohjelman lukemiin 61,54 %, joita laski hevosen jännittyneisyys.

Jälkeen päin selvisi, keskiviikkona ryhmiä III ja IV ei arvostellut sääntöjen mukainen tuomariryhmä, jolloin tulos ei ollut virallinen. Näiden ryhmien ratsastajat ratsastivat joukkueohjelman uudelleen perjantaina, jolloin Osara jälleen paransi jälleen tulostasoaan ollen yhdeksäs luvuin 64.65 %.

- Kaisla on tosi urhea tyttö, hänellä on omat vaikeutensa nuoren hevosen kanssa, joka on vielä vähän säikky. Tämä oli Kaislan ensimmäinen kansainvälinen kausi, ja hän oli täällä kilpailun nuorin. Hän ratsasti todella hyvin ja odotan hänestä paljon tulevaisuudessa, Bergh iloitsee.

 

- Joukkueohjelmassa oli kolmesta tuomarista kaksi englantilaista tuomaria eli samasta maasta, mikä ei ole sääntöjen mukaista. Onneksi virhe huomattiin, että kaikki saivat ratsastettua virallisen kilpailutuloksen.

 

Pararatsastustuloksia CPEDI3* Bury Farm, Iso-Britannia

28.10. Ryhmä 1A joukkueohjelma, lähti 9 ratsukkoa
…4) Katja Karjalainen - Woikoski High Flow, FIN 69.420%
 

29.10. Ryhmä 1A henkilökohtainen ohjelma, lähti 9 ratsukkoa
…5) Katja Karjalainen - Woikoski High Flow, FIN 68.986%

 

30.10. Ryhmä 1A vapaaohjelma, mukana 7 parasta
…6) Katja Karjalainen - Woikoski High Flow, FIN 68.427%

 

29.10. Ryhmä III, henkilökohtainen ohjelma, lähti 13 ratsukkoa
...10) Kaisla Osara - Kom Furiko, FIN 63.293
 

30.10. Ryhmä III, joukkueohjelma lähti 12 ratsukkoa
...9) Kaisla Osara - Kom Furiko, FIN 64.649

 

Järjestäjät: www.britishdressage.co.uk ja www.buryfarmestates.co.uk
Täydet tulokset: http://www.buryfarmestates.co.uk/results.asp#.VjOGVXzsmM9
(vapaaohjelmat vielä päivittymättä)