Kyralle palkinto

8.12.2015

Kyra valmentamassa Ruskeasuolla muutamia vuosia sitten.
Kyra valmentamassa Ruskeasuolla muutamia vuosia sitten.

Pro Urheilu ja stipendi

Kyra Kyrklundille Pro Urheilu -tunnustuspalkinto

Professori Kyra Kyrklund, kouluratsastaja, valmentaja ja kansainvälinen ratsastusvaikuttaja, sai maanantaina 7.12.2015 opetus- ja kulttuuriministeriön Pro Urheilu -tunnustuspalkinnon sekä 20.000 euron stipendin. Tunnustuspalkinnot myönnetään merkittävästä urheilu-urasta tai huomattavasta urheilusaavutuksesta. Pro Urheilu -tunnustuspalkintoja on myönnetty vuodesta 2000 alkaen.

- On erittäin suuri kunnia saada näin merkittävä tunnustus tähän asti tehdystä työstä, ja myös stipendin koko on huomattava. Tämän tapainen palkinto osoittaa, että ratsastus on varteen otettava urheilumuoto, ja uskon että se on tärkeä meidän koko urheilullemme, Kyrklund iloitsee.

Palkinnot jakoi opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen maanantaina Säätytalolla Helsingissä.

Kyra Kyrklund oli estynyt saapumaan paikalle työtehtävien vuoksi, ja hänen puolestaan palkinnon vastaanotti Kyrklundin hyvä ystävä Anu Korppoo, Hevosopiston johtava ratsastuksenopettaja. Kyrklund ja hänen puolisonsa, valmentaja Richard White ovat tehneet viime vuosina Hevosopiston kanssa paljon yhteistyötä, ja Kyrklund halusi samalla osoittaa arvostustaan Suomessa tehtävälle laadukkaalle valmennukselle ja ratsastuksen opetustyölle