Axis sai 75,57 %

29.12.2015

Terhi Stegars, Patrik Kittel ja Tommie Visser. Kuva SRL/Outi Räisänen
Terhi Stegars, Patrik Kittel ja Tommie Visser. Kuva SRL/Outi Räisänen

Stegars ja Axis hienosti kolmannelle sijalle Mechelenissä

Terhi Stegarsille ja Axis TSF:lle vapaaohjelman kolmas sija Mechelenissä

 

Terhi Stegars teki loistavan suorituksen orillaan Axis TSF Grand Prix vapaaohjelmassa Mechelenissä. Ratsukko esitti onnistuneen ja virheettömän ohjelman, josta tuomaristo antoi 75,575 prosenttia. Se takasi erinomaisen kolmannen tilan viiden tähden kansainvälisessä kilpailussa Jumping Mechelenissä, Belgiassa.

 

-Tämä oli paras kürimme sitten viime vuoden Neumünsterin, jossa teimme ennätystuloksemme. Fiilis oli juuri oikeanlainen, suoritus ehjä, meillä oli todella hyvä meininki. Ja sijoituksemme on aivan mahtava, Stegars hehkuttaa.

 

Vapaaohjelman kärkeen ratsasti ruotsalainen Patrik Kittel 9-vuotiaalla ruunalla Delaunay tuloksella 78,575 prosenttia. Toiseksi sijoittui hollantilainen Tommie Visser ja VarioHippique´s Vingino (76,075).

 

Yksi viidestä tuomarista antoi Stegarsille 81 prosenttia taiteellisista suorituksesta, mikä miellytti suomalaista.

 

- Se oli juuri niin kuin pitääkin. FEIn [Kansainvälinen ratsastajainliitto] laskema vaikeustaso ohjelmalleni on 8,55, vaikka vielä ei olekaan käytössä uutta arvostelusysteemiä. Ohjelmamme oli virheetön, harmoninen ja todella hyvin musiikin tahdissa. Olen siihen tyytyväinen. Saamme kuitenkin usein pisteitä alle tuon. Jostain syystä tuomarit eivät uskalla antaa kahdeksaa ja puolta.

 

Stegars toivoo Mechelenin tuloksen siivittävän hänelle paikan Amsterdamin maailmancupiin, joka on tammikuun lopussa. Tällä hetkellä Stegarsilla on lähtöpaikat helmikuussa Neumünsteriin ja maaliskuussa ’s-Hertogenboschiin. Rio de Janeiron olympiaranking sulkeutuu 6. maaliskuuta.

 

CDI5* Mechelen, Belgia
Kouluratsastustulokset 28.12.

Grand Prix vapaaohjelma. Sijoittui 8.
1) Patrik Kittel - Delaunay, SWE 78,575
2) Tommie Visser – VarioHippique´s Vingino, NED 76,075
3) Terhi Stegars - Axis TSF, FIN 75,575

Täydet tulokset: http://results.hippodata.de/2015/1113/rankingD05.html?style=longines