Stegarsille 75,4 Belgiassa

3.3.2016

Sija 2 Lierissä päätti Rion pistejahdin

Terhi Stegars päätti Rion pistejahdin toisella sijalla
ja hienolla tuloksella Lierissä Belgiassa

 

Kouluratsastaja Terhi Stegars päätti oriilla Axis TSF viimeisen Rion rankingkilpailunsa erinomaiseen tulokseen 75,4 prosenttia. Ratsukko sijoittui sillä toiseksi Lierin kolmen tähden kansainvälisten kilpailujen GP vapaaohjelmassa keskiviikkona Belgiassa, kun tiistain GP:ssä se oli kolmas. Ratsastuksen henkilökohtainen olympiaranking sulkeutuu sunnuntaina 6. maaliskuuta.

 

- Me annoimme kaikkemme Rion kvaaleja varten. Olen tyytyväinen sijoituksiimme täällä, Stegars kertoo tien päältä lumisateen keskeltä tavoitettuna.

 

Voiton vapaaohjelmassa ratsasti Ukrainan Inna Logutenkova Don Gregoriuksella (77.85) ja kolmanneksi nousi Portugalin Daniel Pinto hevosella Santurion De Massa (74.03). Suomen Niina Nilosaari oli kymmenes Suomessa kasvatetulla FWB-ratsullaan Kom Ragdoll (66.85).

 

- Hyvä viimeinen kilpailu Terhiltä, nyt vain odotetaan jännityksellä rankingin tuloksia ja pidetään peukkuja, Suomen Ratsastajainliiton urheilujohtaja Aki Ylänne toteaa.

 

Henkilökohtaisessa olympiarankingissa mukaan lasketaan neljä parasta tulosta ajalta 9.3.2015-6.3.2016. Stegarsilla oli helmikuun loppuun päivätyssä tilanteessa 904 pistettä, ja kovin tulos rankingkaudelta on Mechelenin viiden tähden kilpailujen GP vapaaohjelmasta joulukuulta, 75,58 %. Lierin tulos pisteiksi muutettuna on 225, ja se saattaa nostaa kokonaispisteitä, mutta ei merkittävästi.

 

Vapaaohjelmissa vaaditaan kolmen prosenttiyksikköä korkeampi tulos kuin GP:ssä ja GP Specialissa samaan pistemäärään. Lisäpisteitä saa, mikäli kyseessä on erityisen kovatasoinen kilpailu, kuten esimerkiksi maanosan mestaruus, maailmancup tai viiden tähden kilpailu.

 

Rankingin sulkeuduttua FEI, Kansainvälinen Ratsastajainliitto, vahvistaa saavutetut yksittäisratsastajien maapaikat. Maiden olympiakomiteat ilmoittavat 31.3. mennessä mikäli ne käytetään, minkä jälkeen FEI antaa 15. huhtikuuta tiedon mahdollisesti vapautuneista paikoista. Mikäli maapaikka ei irtoa Stegarsille heti ensimmäisessä jaossa, paikkojen vapautuminen myöhemmässä vaiheessa on täysin mahdollista.

 

2.3. Kouluratsastustuloksia CDI3* Lier, Belgia / http://liercdi.com/

 

Grand Prix vapaaohjelma, lähti 12
1) Inna Logutenkova - Don Gregorius, UKR 77.850%
2) Terhi Stegars - Axis TSF, FIN 75.400%

3) Daniel Pinto - Santurion De Massa, POR  74.025% 
…10) Nina Nilosaari – Kom Ragdoll, FIN 66.850%

Täydet tulokset: https://concours.nl/wedstrijden/rubriek/view/id/4457

 

Tulospalvelu: https://concours.nl/wedstrijden/index/view/id/339


Lisätietoa olympiarankingista: http://www.fei.org/fei/games/olympic/rio-2016