Para- ratsastusta Deauvillessa

10.4.2016

Jaana Kivimäki, kuva SRL/team Kivimäki
Jaana Kivimäki, kuva SRL/team Kivimäki

Kivimäki ja Karjalainen tähtäävät paralympialaisiin

Pararatsastusta: Jaana Kivimäki ja Bellilene hyvään
päätökseen Deauvillen vapaaohjelmassa

 

Jaana Kivimäki päätti Deauvillen kolmen tähden kansainväliset pararatsastuskilpailut Ranskassa neljänteen sijaan sunnuntain vapaaohjelmassa tammalla Bellilene. Tulos oli 70 prosenttia mahdollisista maksimipisteistä. Voittoon ratsasti Itävallan kärkinimi Pepo Puch Fontainenoire'lla luvuin 81,15 %.

 

- Tänään oli tosi hyvä rata, oli ilo ratsastaa. Belle liikkui isosti ja saimme kehuja sekä liikkeistä että hevosen rentoudesta. Tänäänkin tamma kyllä kokeili verryttelyyn ja radalle menoa, peruutti ja yritti keulia, mutta sain taas tilanteen ratkaistua ilman muiden apua.  Verryttelyssä Belle oli tosi hyvä, ja kun radalla alkoi soida musiikki, se oli tosi rento. Tuomarit pitivät hevosen rytmistä ja liikkeistä, saimme musiikista jopa kasia sekä tosi hyviä prosentteja. Pysähdykset olivat tänään huonoimmat, Kivimäki kertoo.

 

Bellilenen kanssa lähdettiin hakemaan nimenomaan parempaa yhteistyötä ja luottoa Deauvilleen.

 

- Tästä on tosi hyvä jatkaa, olen ylittänyt itseni  täällä Bellen kanssa. Kaikki on mennyt juuri niin kuin ajateltiin, mikä oli tarkoitus näissä kilpailuissa. Nyt vain lisää ratoja ja kokemusta alle, niin luottamus edelleen kasvaa ja paranee. Olen tyytyväinen neljänteen sijaan, se oli hieno lopetus, Kivimäki iloitsee.

 

Kouvolalaisratsukko oli lauantain henkilökohtaisessa ohjelmassa viides ja perjantain joukkueohjelmassa neljäs.

 

Kivimäki tähtää Rio de Janeiron kesäparalympialaisiin, jotka kilpaillaan Brasiliassa 7.-18. syyskuuta. Paralympiakomitea on vahvistanut, että Suomi käyttää Rion paralympialaisten ratsastukseen saadut kaksi henkilökohtaista maapaikkaa. Katja Karjalainen saavutti paikoista ensimmäisen ja Kivimäki toisen, ja he ovat vahvimmat kandidaatit joukkueeseen. Seuraava valintojen julkistuspäivä on 1. kesäkuuta.

 

10.4. Pararatsastusta CPEDI3* Deauville, Ranska / www.handiequicompet.fr

Ryhmä 1B, vapaaohjelma, mukana 7 parasta henkilökohtaisesta ohjelmasta.
1) Pepo Puch – Fontainenoir, AUT 81,150%

2) Nicole Den Dulk – Faust, NED 75,950%

3) Estée Gerritsen - Exquis Onassis, NED 74,650%
4) Jaana Kivimäki – Bellilene, FIN 70,000%

Täydet tulokset: http://www.handiequicompet.fr/fr/445/individual-championship-samedi-09-avril/