Achleiten

5.6.2016

Henri Ruoste - Roble lähellä kakkossijaa Specialissa (71,57 %)

Henri Ruoste parrasvaloihin taisteluntahtoisella Roblella

 

Kouluratsastaja Henri Ruoste nousi  kolmanneksi Achleitenin neljän tähden  kansainvälisten kilpailujen GP Special -finaalissa sunnuntaina 13-vuotiaalla hannoverruunalla Roble. Tulos oli hieno 71,57 prosenttia.

Voiton otti Itävallan huippunimi Victoria Max-Theurer hevosella Blind Date (74,55) ennen Irlannin Judy Reynoldsia ratsulla Vancouver K (71,84). Ruoste oli varsin lähellä toista sijaa. Tänään hän ohitti britti Emile Faurien, joka oli hevosella Weekend Fun Ruosteen edellä perjantain GP:ssä. Faurie on Suomen maajoukkueen valmentaja.

- Olen tosi tyytyväinen. Meillä oli pari kämmiä siellä täällä, niitä pitää saada karsittua. Mitä paremmin opimme tuntemaan toisemme, sen varmemmiksi radat tulevat. Kokonaisuudessaan tämä oli hyvä viikonloppu, molemmat hevoset menivät hienosti ja antoivat hyvän fiiliksen, Ruoste kertoo.

 

- Roble on aika taistelijaluonne. Se ei ole hevonen helpoimmasta päästä, koska taistelijana se voi kääntyä myös ratsastajaansa vastaan. Meillä yhteistyö toimii hyvin, ja pidän hevosista, joilla on omaa luonnetta. Se on kuuma, hyvä hevonen, joka on vähän vanhemmalla iällä debytoinut gp:ssä. Yleensä se helpompaa vähän nuorempana. Se on menevä ja nuori mieleltään, joten eiköhän sillä ole vielä monta vuotta hyvää vuotta edessä. Hevonen osaa olla haastava, joten kilpailutan sitä ainakin jonkin aikaa.

 

Kyseessä oli Ruosteen vasta kolmas kansainvälinen GP-tason kilpailu tämän hevosen kanssa. Aiemmin Roble on kilpaillut omistajansa, palestiinalaisen Christian Zimmermannin kanssa kansainvälisesti pikkukierrostasolla.

 

- Christian on asiakkaana ja oppilaana tallissamme. Hänellä iso kansainvälinen firma, minkä pyörittämiseen hän keskittyy, ratsastus on hänen intohimonsa harrastuspohjalta. Christian aloitti ratsastuksen vasta aikuisena noin kymmenen vuotta sitten. Hän kilpailee erittäin määrätietoisesti ja on saanut paikan olympialaisiin maansa edustajana. Hänellä on tällä hetkellä kaksi muuta gp-hevosta, joilla on Rioon tarvittavat kvaalit. Roblen tilannetta katsotaan varmaan vasta olympialaisten jälkeen, nyt keskitytään niihin.

 

Zimmermann oli  samassa kilpailussa seitsemäs hevosellaan Aramis tuloksella 68,45 %.

 

Soulmate menestyi keskikierroksella

 

Ruoste kilpaili Achleitenissa keskikierroksella Intermediate-luokissa eli hieman GP-tason alla toisella hevosella Soulmate, jolla hän teki erittäin lupaavat tulosluvut 70,11 ja 69,71 %. Niillä tuli luokissa myös voitto, mutta starttaajia oli vain kaksi.

 

- Olen melkein iloisempi Soulmaten tuloksista Medium tourilla. Tämä oli ensimmäinen starttini sen kanssa, ja olen todella tyytyväinen. Se tuntui kansainväliselle huippuhevoselle. Meillä oli vielä aika monta kommunikaatiokatkosta siellä täällä siirtymisissä, mutta siitä tulee vielä loistohevonen. Omistan sen  tyttöystäväni kanssa puoliksi. Tilanne on sikäli hyvä, että voin jatkaa sen kehittämistä itselleni mestaruushevoseksi asti.

 

Turusta kotoisin oleva Ruoste, 34, on edustanut Suomea mm. Herningin EM-kilpailussa vuonna 2013 ollen siellä suomalaisista paras hevosella Jojo AZ 28. tilalla GP Specialissa. Nykyään hänellä on Saksassa avopuolisonsa Senta Kirchhoffin kanssa oma talliyritys, joka keskittyy hevosten kouluttamisen, myynnin ja kilpailuttamisen ohella valmentamiseen.

 

5.6. Kouluratsastusta CDI4* Achleiten, Itävalta / www.achleiten.at


Grand Prix Special, avoin 12 parhaalle luokasta Grand Prix

1) Victoria Max-Theurer - Blind Date, AUT  74.549%
2) Judy Reynolds - Vancouver K, IRL 71.824%
3) Henri Ruoste - Roble, FIN 71.569%
4) Emile Faurie - Weekend Fun, GBR  70.863%
Täydet tulokset: http://eventcontent.hippoonline.de/1181/1181online2DEU.htm?style=