Stegarsille tuplapotti

18.6.2016

Brnon saalis: voitot Axiksella ja Dalou Shanilla

Terhi Stegars kaksoisvoittoon Brnossa:
GP:ssä Axiksella ja GP Specialissa Dalou Shanilla

Kouluratsastaja Terhi Stegars otti oriilla Axis TSF voiton Grand Prix’ssä Brnossa, Tšekissä lauantaina tuloksella 69,24 prosenttia mahdollisista maksimipisteistä. Toiseksi sijoittui Unkarin Róbert Ács – Rasputin (67,50) ja kolmanneksi Ukrainan Svetlana Kiseliova – Parish (67,00).

- Axis oli todella hyvä verryttelyssä ja radalla siksakkiin asti, siinä se varasti yhden vaihdon, minkä jälkeen se ei ollut ihan parhaimmillaan, rikkoi myös ykköset. Siksakkiin asti se suoritti super hyvin, oli menossa yli reilusti 70 prosenttia. Se on ollut lomalla maailmancupin finaalin jälkeen ja tämä on meille Aachenia varten valmisteleva kisa, Stegars kertoo.

Kilpailu oli samalla karsinta kouluratsastuksen maailmancupin Keski-Euroopan liigan osakilpailuun, joka ratsastetaan Brnossa sunnuntaina. Suomi kuuluu Länsi-Euroopan liigaan eli ns. superliigaan, mutta sääntöjen mukaan pisteet otetaan täysinä huomioon yhdestä sen ulkopuolisen liigan osakilpailusta.

Voitto Dalou Shanilla GP Specialissa

Mukana kisamatkalla oli myös Stegarsin nouseva hevonen Dalou Shan. Se meni perjantaina Brnossa ensimmäisen kansainvälisen GP:nsä kolmen tähden kilpailussa. Tuloksena oli jaettu 7. sija ja prosentit 65,62.

- Valmistautuminen ei tällä kertaa ollut kovinkaan onnistunut, Dalou Shan sai matkalla tänne yöpymispaikan hyttysistä allergisen reaktion. Pääsin ratsastamaan vasta torstaina illalla ensimmäisen treenin. Tähän nähden olen supertyytyväinen sijoitukseeni, Stegars toteaa.

Lauantai-illan GP Specialissa ratsu otti uransa ensimmäisessä kansainvälisessä GP Specialissa voiton tuloksella 68,5 %. Kyseessä oli hevosen vasta kolmas GP Special ylipäänsä.

- Olen mielettömän tyytyväinen, ihan huippua! Tälle hevosella sopii tavallinen GP paremmin, sillä se on aika sähäkkä, ja Specialissa on paljon pitkiä linjoja, joilla tulee helposti vauhtia. Meillä oli yksi ainoa virhe, laukanvaihdot ykkösillä piruettien välissä rikki, mutta muuten rata oli todella hyvä.


Terhi Stegars ja Dalou Shan Leudelangessa, kuva Dennis Owens.

17.-18.6. Kouluratsastusta CDI-W Brno, Tšekki
18.6. Grand Prix, karsinta maailmancupin Keski-Euroopan liigan osakilpailuun, lähti 13
1) Terhi Stegars - Axis TSF, FIN 69,240 %
2) Róbert Ács – Rasputin, HUN 67,500%3) Svetlana Kiseliova – Parish, UKR 67,000%
Täydet tulokset: http://www.panskalicha.cz/files/kone/Zavody_2016/CDI/v08.pdf

17.6. CDI3*, Grand Prix, karsinta GP Special finaaliin. Lähti 16. Terhi Stegars - Dalou Shan 7. jaettu sija 65,62 %
http://www.panskalicha.cz/files/kone/Zavody_2016/CDI/v04.pdf

GP Specialin tulokset päivittyvät myöhemmin tänne: http://www.panskalicha.cz/-kone-a-jezdectvi-/-zavody-