SM Ypäjällä 18. - 21.8.

11.8.2016


Kaikkien ikäluokkien mestaruudet ja nuorten hevosten festivaali

Kouluratsastuksen SM ja Nuorten Hevosten Festivaali

Ypäjän Hevosopistolla järjestetään 18. - 21.8. Ratsujalostusliiton kanssa yhteistyössä Nuorten Hevosten Festivaali, jonka yhteydessä käydään tänä vuonna myös kouluratsastuksen Suomen mestaruuskilpailut. Mestaruuksista kisaavat lapsiratsastajat, juniorit, nuoret, seniorit sekä vammaisratsastajat.

Nuorten Hevosten Festivaalissa 3 - 7 -vuotiaat hevoset kilpailevat koulu-, este- ja maastoesteratsastuksessa. Kaikissa lajeissa nähdään ikäluokkiensa parhaimmistoa. Tapahtumassa on lisäksi kaikille avoimia koululuokkia aina Intermediate I -tasolle asti sekä esteluokkia 80 - 130 cm -tasoilla.

Koulu- ja esteratsastuksen tähtihetkiä ovat 6-vuotiaiden hevosten Breeders’ Prize sekä 5-vuotisderbyt. Breeders' Prize on Ratsujalostusliiton järjestämä kilpailu, joka on avoin kaikille FWB-hevosille. Kilpailuun ilmoittaudutaan jo varsana ja kilpailu käydään 6-vuotiaana erikseen este- ja kouluratsastuksessa. Kokonaiskilpailun palkinnot koostuvat vuosien varrella kerätyistä osallistumismaksuista, jotka jaetaan sijoittuneiden kesken. Kouluratsastuksen Breeders’ Prize kilpaillaan vaativa B -tasolla, esteradat ovat korkeudeltaan 115 - 130 cm. Kouluratsastuksessa kilpailu on kaksipäiväinen, esteillä kolmipäiväinen.
5-vuotiaille FWB- hevosille tarkoitettu Ratsujalostusliiton 5-vuotisderby ratkotaan erikseen este- ja kouluratsastuksessa kaksipäiväisessä kilpailussa. Kouluratsastuksessa kilpaillaan helppo B -tasolla ja esteiden korkeus on 110 cm.
Tapahtumassa nähdään myös viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Ponibreeders-kasvattajakilpailu 5 - 6 -vuotiaille rotuponeille.

Maastoestekilpailu on avoin 4-, 5- ja 6-vuotiaille lämminverisille ratsuhevosille. Kilpailu käydään Derbykentälle siirretyillä maastoesteillä. Kilpailussa nuorilta hevosilta arvioidaan tyyppi, hyppytekniikka sekä ratsastettavuus ja rohkeus.