Junioreiden SM, Ypäjä

19.8.2016


Daniela Therman ja Sara Enshöj saivat kullan

Kouluratsastuksen SM ja Nuorten Hevosten Festivaali 18. – 21. 8. Ypäjä

Daniela Thermanille ja Sara Enshöjlle SM-koulukultaa

Kouluratsastuksen junioreiden Suomen mestaruuden Ypäjällä otti nimiinsä Sipoon Daniela Therman tammallaan Sara Enshöj. Ratsukon tulos perjantain vapaaohjelmasta oli hieno 71.43 %, ja molempien osakilpailujen yhteenlaskettu tulos 140.48. Hopealle ratsasti nummelalainen Olivia Vliek Rosentanzilla (135.21), kun Kiia Kuosan ja Die Weltin tulos 134.38 riitti tänään pronssimitaliin.

Daniela Therman, 16, opiskelee ensimmäistä vuotta Harjun oppimiskeskuksessa ratsastuksenohjaajaksi.


- Tämä on ensimmäinen mitalini ja tähän asti siis paras saavutukseni ratsastuksessa. Rata ei ehkä tänään ollut kauhean hyvä, tuli vähän rikkeitä, mutta koska eilen voitin aika ylivoimaisesti, ajattelin, saatan voittaa tänäänkin, Therman iloitsee.


Sara Enshöj on ollut Thermanilla nyt kaksi vuotta ja saa ratsastajaltaan kehuja askellajeistaan, herkkyydestään ja luotettavuudestaan. Ratsukkoa valmentaa Mikaela Soratie. Thermanin tavoitteena on nousta maajoukkueeseen ja pärjätä ainakin yhtä hyvin kuin tällä kaudella.

 

Kultamitalisti kiittää saavutuksestaan valmentajaansa, vanhempiaan sekä tukijoukkojaan. Isosisko Susannalla on useampia SM-mitaleja kouluratsastuksessa ja Daniela kokee saaneensa tältä apua ja tukea ratsastusurallaan. Perhe omistaa Husön ratsastuskeskuksen Sipoossa.

Hopealle ratsastaneella Olivia Vliekillä, 16, on yhteistä historiaa Rosentanzin kanssa takana vasta kuusi viikkoa. Ruuna on liisattu tanskalaisfirma HP Horsesilta.

 

- Olen todella iloinen mitalista. Olen ehtinyt ratsastaa vapaaohjelmani vasta kerran aikaisemmin ja kisata muutamat viikonloput ennen tätä. Lähdin kisaan oikeastaan vain hakemaan kokemusta, Vliek kertoo hymyillen.


Vliek opiskelee Pohjois-Haagan urheilulukiossa ja häntä valmentaa niin ikään Mikaela Soratie. Vliekeillä on kotona talli, jossa asuu perheen seitsemän omaa hevosta. Olivian pikkusisko Melina kisaa esteitä, sisarukset ovat toistensa tukijoita ja kannustajia ja he hoitavat myös tallin yhdessä. Molemmilla on viime vuodelta SM-mitali, Olivialla poneissa koulupronssia ja Melinalla kultaa esteillä lapsiratsastajissa.
 
Hevosopistolla ratsastuksenohjaajaksi opiskeleva Kia Kuosa, 16, kisaa toista kauttaan junioreissa.


- Meillä on ollut vähän vaikea loppukesä, hevonen tuli ylikuntoon PM-kisojen jälkeen. Eilen tuntui hyvältä ja tänään osasin odottaa perushyvää rataa, Kuosa toteaa.


Mäntsälästä kotoisin olevalle Kuosalle mitali on paras saavutus tähän mennessä. Die Welt on 15-vuotias ruuna, se on ollut Kuosalla kohta kaksi vuotta. Ratsukkoa valmentaa Anu Korppoo. Ensi vuoden tavoitteena on päästä maajoukkueeseen ja pärjätä SM-kisoissa.

Huomenna lauantaina Ypäjällä ratsastetaan kouluratsastuksen nuorten SM-kisan 2. osakilpailu ja senioreiden 1. osakilpailu.

Ypäjällä kisataan parhaillaan myös Ratsujalostusliiton kanssa yhteistyössä Nuorten Hevosten Festivaali, joka huipentuu 6-vuotiaiden hevosten Breeders’ Prize -kilpailuihin koulu- ja esteratsastuksessa. Festivaalissa 3-7-vuotiaat hevoset kilpailevat koulu-, este- ja kenttäratsastuksessa ja paikalla on nuorten hevosten parhaimmisto. Mukana myös 5-vuotisderbyt, Racing Trophy -finaalit, Ponibreeders-kasvattajakilpailu ja paljon muuta.
 
Tulokset

Junioreiden SM

1) Daniela Therman, Husön Ratsastajat ry – Sara Enshöj 140,479%, 2) Olivia Vliek, Ratsastusseura Dc ry – ----Rosentanz 135,209%, 3) Kiia Kuosa, Hyvinkään Urheiluratsastajat r – Die Welt 134,192%,
------------------------------
4) Krista Moisio, Kirvunkylän Ratsastajat ry – Lady Jacqueline 134,101%, 5) Vilma Lahti, Porvoon Mustang ry – Zazou III 132,378%, 6) Jessica Jokiranta, Nika Team ry – C'est la Vie 131,424%, 7) Siiri Salo, Hyvinkään Urheiluratsastajat r – Sir Deluxe 130,126%, 8) Ida-Lotte Peltoniemi, Ypäjän Ratsastajat ry – Poirot 129,569%, 9) Sinna Pohja, Lohjan Ratsastajat ry – Dorle 129,498%, 10) Iina Mikkanen, Dressage Team Travers ry – Lorenza 2888 128,510%, 11) Emmi Lipponen, Siilin Ratsastajat ry – Linda 127,669%, 12) Tinja Ekroth, Hyvinkään Urheiluratsastajat r – Whenever Klint 125,863%