Ypäjä, Suomen mestaruus

20.8.2016

Denzel PM-kilpailuissa tänä kesänä. Kuva: AM
Denzel PM-kilpailuissa tänä kesänä. Kuva: AM

Anna von Wendt ja Denzel johtoon ensimmäisen osakilpailun jälkeen

Kouluratsastuksen SM ja Nuorten Hevosten Festivaali 18. – 21. 8. Ypäjä

 

Anna von Wendt ja Denzel johtoon
senioreiden SM-kouluratsastuksessa

 

Kouluratsastuksen senioreiden Suomen mestaruuden ensimmäisen osakilpailu ratsastettiin lauantaina Ypäjällä. Kisaa johtaa Kemiönsaaren Anna von Wendt ruunallaan Denzel prosentein 67.48. Hopeaan otti kiinnityksen sipoolainen Stella Hagelstam ja New Hill Julitrea (66.04). Kolmanneksi ratsasti espoolaisen Peggy Högsten Lord of Lennoxilla (65.02).
 

- Anna teki todella tasaisen ohjelman. Hevonen saisi olla enemmän menossa eteenpäin, kun nyt ryhti ja muut asiat ovat kunnossa, ratsukko on kehittynyt valtavasti vuoden aikana. Päivän positiivinen yllättäjä oli Peggy ja Lord on Lennox, kaikki onnistui nyt riittävän hyvin. Stellan hevonen oli tänään aika pinkeä, mikä maksoi pisteissä, kilpailun E-tuomari Jorma Kainulainen toteaa.
 

Mestaruusmitalit jaetaan sunnuntaina kahden osakilpailun yhteen laskettujen tulosten perusteella.
 

Kouluratsastuksen Racing Breeders’ Prize -kasvattajakilpailun kärjessä lauantain ensimmäisen osakilpailun jälkeen ovat Tiina Polso ja Woikoski Seaside Figaro tuloksella 77.30 %. Hevosen ovat kasvattaneet Ann-Cristine Brunström ja Eevamaria Porthan-Broddell ja sen omistavat Clas ja Sari Palmberg.
 

Toisina kilpailussa on Stella Hagelstam ratsulla Hagels Tiffany (76.60), joka on hänen äitinsä Heidin kasvatti. Sen omistaa Passion for Dressage Oy. Kolmannelta sijalta sunnuntain ratkaisevaan toiseen osakilpailuun lähtevät Helkky Ylönen ja Kiahan Sinclair tuloksella 73.80. Hannele Tommila on hevosen kasvattaja, ja sen omistaa Saara Keihäs.
 

Breeders´s voittajien ohella sunnuntaina nähdään kouluratsastuksessa mm. Ratsujalostusliiton 5-vuotisderbyn sekä Ponibreedersien finaalit.
 

Esteratsastuksen Breeders’ Prize kärjessä 2. osakilpailupäivän jälkeen on Jessica Aminoff kasvattamallaan ja omistamallaan Billnäs Calibrolla. Sanna-Kaisa Mikkola ratsastama L'Egoist on toisena. Sen ovat kasvattaneet Michaela Borup ja Lia Lammi, joista jälkimmäinen omistaa ratsun. Kolmatta sijaa kilpailussa pitävät Quasilento ja Susanna Rautanen. Hevosen kasvattaja on Tiina Ylinen ja sen omistaa Tero Latvala. Kilpailu ratkeaa sunnuntaina kolmannen osakilpailun jälkeen.

 
 

 

Kouluratsastuksen Suomen mestaruuskilpailu 2016, Ypäjä, Hevosopisto

 

20.8. Väliaikatulos 1. osakilpailun jälkeen Grand Prix, lähti 10.

1) Anna von Wendt– Denzel 67.480%, Björkboda Dressage ry/Rf, 2) Stella Hagelstam– New Hill Julitrea 66.040%,, Boen Ratsastajat ry 3) Peggy Högsten– Lord of Lennox vF 65.020%, Helsingin Ratsastajat ry, 4) Kira Kanerva– Dorazio 64.180%, Hyvinkään Urheiluratsastajat ry 5) Mikaela Soratie– Royale De Topaz 63.940%, Helsingin Ratsastajat r, 6) Mia von Schantz– Zalzatime 63.800%, Lohjan Ratsastajat ry 7) Maria Pyykönen– Zelle 63.300%, , Ratsastusseura Equus ry 8) Susanna Hyypiä – Avemmo, Boen Ratsastajat ry 62.900%, 9) Johanna Heikkilä– Adonna 62.860%, , Dressage Team Travers ry 10) Marjo Kujala– Nazareno xx 56.260%, Ruohojärven Kartanon Ratsastajat