Maailmancup Puola

5.9.2016

Terhi Stegars ja Dalou Shan. Kuva: Team Stegars
Terhi Stegars ja Dalou Shan. Kuva: Team Stegars

Stegarsin Dalou Shan debytoi saaden 69,325 %

Terhi Stegarsin Dalou Shan ensimmäisessä maailmancupissaan

Kouluratsastaja Terhi Stegarsin Dalou Shan on tehnyt ensiesiintymisensä maailmancup-tasolla. Yhdentoista ikäinen oldenburgruuna sai sunnuntaina Puolassa Augustowekissä GP vapaaohjelmassa tuloksen 69.325 prosenttia, millä ratsukko oli Keski-Euroopan liigan osakilpailussa yhdestoista.

- Olen tyytyväinen. Tavoite oli saada enemmän kuin 68 prosenttia, Se on karsintaraja maailmancupin finaaliin, mikä nyt ylitettiin. En ole vielä päättänyt, kummalla hevosella sinne tähtään, Axiksella vai tällä. Osallistumiseen vaaditaan joka tapauksessa aina kultakin hevoselta kaksi kvaalikisaa, Stegars toteaa.

Suomi kuuluu Länsi-Euroopan liigaan eli ns. superliigaan. Keski-Euroopan liigasta otetaan siinä huomioon yhdestä kilpailusta täysimääräiset pisteet ja toisesta puolet pisteistä. Oriilla Axis TSF Stegarsilla on jo täydet 20 pistettä Brnosta, Tšekistä kesäkuussa. Stegars on edustanut Suomea kahdesti maailmancupin finaalissa orilla Axis TSF, ja Dalou Shan on aloittanut nyt lupaavasti etenemisen sen manttelinperijäksi.