Paralym- pialaiset Riossa

17.9.2016

Katja Karjalainen - High Flow, Sara Maattola-Lindholm ja Janne Bergh Rio 2016, kuva SRL Jon
Katja Karjalainen - High Flow, Sara Maattola-Lindholm ja Janne Bergh Rio 2016, kuva SRL Jon

Karjalainen lopulta seitsemäs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Katja Karjalainen ja High Flow seitsemänsiä Rion vapaaohjelmassa

 

Ratsastaja Katja Karjalainen päätti menestyksekkään kilpauransa Rion paralympialaisissa ratsu High Flow’n kanssa vapaaohjelmaan musiikilla. Kaksikko sai perjantaina kokonaispisteet 71.85 % sijoittuen seitsemänneksi.

 

- Muina kertoina Toope oli vähän jännittynyt radan alussa, mutta tänään se oli työläs ratsastaa. Joka askel piti pyytää, jopa patistaa, mikä ei ole lainkaan tyypillistä tälle hevoselle.

 

- Sain ohjelman osumaan musiikillisesti hyvin, ja olin henkisesti ja fyysisesti kaikilla voimillani latautunut. Kaikkeni tein. Olen pettynyt, kai me olimme molemmat vähän väsyneitä. Minulla alkoi eilen nuha, joka varmaan vaikutti, että viimeinen terävyys puuttui myös itsestäni. Hevonen peilaa minua, jos minussa olisi ollut enemmän puhtia, ehkä olisin saanut sitä hevoseenkin, Karjalainen pohti.

 

Vapaaohjelman teemana olivat japanilaissäveltäjä Sumio Shiratorin eloisat muumisävelet.

 

- Toivoin todella, että tämä olisi ollut viimeinen, ihana tanssimme, mutta se oli enemmän suoritus. Toki nautin ja otin irti minkä sain, mutta tanssin kepeys puuttui.

 

Karjalaisen tavoite oli nousta Riossa mukaan vapaaohjelmaan ja saada yli 70 prosentin tulokset, mikä myös saavutettiin. Joukkueohjelmassa ratsastaja oli kuudes ja henkilökohtaisessa mestaruusohjelmassa seitsemäs.

 

-  Meitä oli iso ryhmä, 26 ratsukkoa, ja olihan se hienoa selvitä kahdeksan parhaan joukkoon, mutta tietenkin olisin halunnut päättää paremmilla prosenteilla. Oli kuitenkin ihanaa, että sain itse ratsastettua tänne paikan kolmannelle hevoselleni, ja olen saanut kaikissa paralympialaisissani pistesijoja sekä Lontoosta mitalin.

 

Rion paralympialaiset olivat Karjalaisen uran kolmannet. Lontoossa hän voitti tammalla Rosie ryhmässä Ib hopeaa vapaaohjelmassa ja oli henkilökohtaisessa ohjelmassa viides. Hongkongissa ratsastetuissa Pekingin paralympialaisissa hän oli ruunalla Callan neljäs ja seitsemäs. Taskussa on myös MM- ja EM-pronssia.

 

- Kaikkinensa olen 20-vuoden pararatsastusuraan tyytyväinen. Kun tähän läksin, en osannut kuvitella, että saan olla maailman huipulla. Minulla on ollut hyviä valmentajia ja hyvä apu aina kisoissa, olen kaikille tiimeilleni todella kiitollinen.

 

Karjalaisen Rion tiimissä olivat mukana maajoukkuevalmentajana Janne Bergh, ratsuttajana ja hevosenhoitajana Sara Maattola-Lindholm sekä henkilökohtaisena avustajana Tanja Takkula.

 

Karjalainen on päättänyt lopettaa kilpauransa Rioon ja luopuu myös hevosestaan.

 

- Toope lähtee täältä sunnuntaina aamuyöllä, me lennämme kotiin seuraavana päivänä. En oikeasti tiedä, mitä teen tämän jälkeen. Tulee varmasti shokki, kun Toope saa uuden kodin ja minulta loppuu talliarki. Ulkomaalaiset ratsastajat ovat jo kyselleet Toopesta, täällä ymmärretään sen laatu.

 

Iso-Britannia otti ryhmässä Ia toistamiseen kaksoisvoiton. Lontoon kaksinkertainen kultamitalisti Sophie Christiansen vei nyt myös vapaaohjelman kultamitalin ratsulla Athene Lindebjerg, hopealle nousivat Anne Dunham ja Ljt Lucas Normark. Isäntämaan Sergio Oliva ratsasti Coco Chanelilla toisen henkilökohtaisen pronssinsa.