HIHS uutisia

30.9.2016


20.-23.10. Helsinki International Porsche Horse Show

Helsinki Horse Show lähestyy. Kouluratsastajille ohjelmaa löytyy lähes jokaisena päivänä:
*torstai-iltana 20.10 International Dressage Grand Prix,
*lauantain 22.10 päivänäytöksessä Dressage Winners Top 3 Show ja Master Dressage Mini-Clinic with Emile Faurie
*lauantai-iltana Small Tour Dressage Final
*sunnuntain 23.10 päivänäytöksessä International Dressage Knock-Out kilpailu

Kouluratsastuksessa kilpaillaan Suomi-Ruotsi -maaotteluhengessä

Suomalaisten kouluratsastajien taso on tänä vuonna tasaisen vahva. Suomen mestari Anna von Wendt ratsasti kansainvälistä menestystä Keski-Euroopan liigan, Ruilan maailmancupin osakilpailusta, jossa hän oli vapaaohjelmassa kolmas. Myös MM- ja EM-ratsastaja Stella Hagelstam on hyvässä vireessä New Hill Julitrealla. Siitä osoituksena tuore SM-hopeamitali.

Odotetun comebackin kansainvälisille radoille tekee EM-ratsastaja Henri Ruoste. Hän on tehnyt tällä kaudella erinomaista tulosta hevosellaan Roble. Ratsukolla on hyviä Grand Prix ja GP Special sijoituksia kolmen ja neljän tähden tasolta.

Myös SM-pronssiratsukko Peggy Högsten ja Lord of Lennox sekä viime vuoden SM-pronssimitalisti Kira Kanerva ja Dorazio ja Ruilassa sijoittunut Maria Pyykönen ja Zelle on mielenkiintoinen pari seurattavaksi Jäähallissa.

Suomalaiset saavat vastaansa Ruotsista Emilie Brolinin, Per Duvefeltin ja Sophie Fleming Tärnströmin sekä Viron Dina Ellermannin. Fleming Tärnström oli toinen Odensen GP Kürissä, Ellermann toinen ja Duvefelt kolmas Ruilan Kürissä.

-Porsche Horse Show´n kansainväliset koululuokat muotoutuvat tänäkin vuonna Suomi-Ruotsi -maaotteluksi. Saamme nähdä useita mielenkiintoisia tulokkaita GP-tasolla. Ja sokerina pohjana "Helsingin konseptin", kouluratsastuksen kaksintaistelun, josta sekä yleisö että ratsukot nauttivat, Gordin hehkuttaa.

Kouluratsastajat lähtevät torstaina Grand Prix -radalle. Lauantaina on vuorossa ihastuttava vapaaohjelma musiikilla eli International Grand Prix Kür Dressage Final Presented by LähiTapiola. Lisäherkkua tarjoilee Dressage Mini-Clinic with Emile Faurie. Sunnuntaina parhaat ratsukot lähtevät erikoiseen kaksintaisteluun - Dressage Knock-Out, jossa asiantuntijaraadin lisäksi myös yleisö saa sanoa mielipiteensä.

- kansainvälisten luokkien suomalaisratsastajat

Suomen Ratsastajainliitto on nimennyt seuraavat suomalaiset ratsastajat Helsinki International Porsche Horse Show´n kansainvälisiin luokkiin. Muiden luokkien ratsastajat julkistetaan myöhemmin.

Kouluratsastus CDI3*
Stella Hagelstam - New Hill Julitrea
Peggy Högsten - Lord Of Lennox Vf
Kira Kanerva – Dorazio
Maria Pyykönen – Zelle
Henri Ruoste – Roble
Anna Von Wendt – Denzel


Esteratsastus, CSI5*-W, maailmancup-taso
Anna-Julia Kontio – Fardon, Pacific Des Essarts, Uppsala Du Figuier
Nicklas Aromaa – Borissza, Chairman
Marina Ehrnrooth - Evli Luikka
Mikko Mäentausta - Eternety D,
Maiju Mallat - Usador Du Rouet, Vatson Sitte
Hanna Tardiveau - Prinz Clintus, Wetrichta
 

Muut kansainväliset esteluokat

Sebastian Numminen - Gurra Hop, Zauberin
Satu Liukkonen – Celestine, Mprez
Julia Engblom – Verdi
Susanna Granroth – Anatevka, Baccara
Emma Tallberg – Arven, Docle Vita Crosby