Ruosteelle myös vapaa- ohjelma

22.10.2016


Henri Ruoste ja Roble olivat voittamattomia Helsingin Horse Show´ssa

Henri Ruoste ja Roble loistivat Helsingin vapaaohjelmassa

Henri Ruoste otti Horse Show´n kansainvälisessä kouluratsastuksessa kaksoisvoiton. Hän tanssitti näyttävän Roblen ykköseksi myös lauantain GP-vapaaohjelmassa hienolla tuloksella 72,35 prosenttia.

- Roble on iso- ja hienoliikkeinen hevonen. Laukanvaihdot ykkösillä olivat upeat, samoin toinen piruetti. Hevonen on kookas ja silti kevytliikkeinen, täynnä energiaa, saksalaistuomari Dietrich Plewa ylisti ratsukkoa. 

Urheilullinen Ruoste oli loppupelissä tyytyväisempi sijoitukseen kuin suoritukseen kokonaisuutena.

- On aina yllätys voittaa. Vaikka aina yritämme parastamme, mukana on kaksi mieltä, ja joskus ne on ajastettu samoin, joskus ei. Hevonen on voimakas ja menevä. Vapaaohjelma on tehty toiselle hevoselle, ja se ei sovi täysin tämän tempolle, Ruoste kertoo.

- Ohjelma oli mukava ratsastaa, mutta olisin voinut onnistua paremmin koko laukkaosuudella, toinen piruetti meni rikki ja laukanvaihdot kakkosilla sotkin kahdesti – ei kovin fiksua, mutta niin vain kävi. Kaikki ratsastajat hakevat aina ehjempää suoritusta, ja olisimme pystyneet parantamaan muutaman prosenttiyksikön.

Kolmetoistavuotias Roble on noussut gp-tasolle vasta vuoden sisällä yhdessä Ruosteen kanssa. Sen omistaa tämän valmennettava, palestiinalainen Christian Zimmermann, joka osallistui Rion olympialaisiin ratsulla Aramis. Ruoste katsoo tulevaisuuteen realistisen toiveikkaana.

- Toivon, että voisin mahdollisuuksien mukaan ratsastaa Roblella talvella jopa maailmancupeissa, ja olisi hienoa päästä sen kanssa Euroopan mestaruuksiin kesällä, mutta kaikki on omistajasta kiinni. Meillä on harkinnassa eri vaihtoehtoja. Tämä hevonen ei ole myöskään ainut vaihtoehto, tallissani on useita gp-tasolle valmiita hevosia. Ne ovat myytävinä eivätkä ole olleet vielä radalla, joten aika niiden kanssa EM-kisoja ajatellen on lyhyt.

Ruosteella on Saksassa avopuolisonsa Senta Kirchhofin kanssa Gut Bertingloh -tallissa paikat 24 hevoselle.

- Itse keskityn kahdeksaan hevoseemme, jotka ovat gp-tasolla tai nousemassa sille. Tyttöystäväni ratsastaa omia hevosiaan ja suomalainen ratsuttajamme Ville Vaurio auttaa muiden kanssa.

- Etsimme ja myymme huippulaatuisia kouluhevosia kansainväliselle gp-tasolle. Pidän kuumista hevosista, joiden kanssa voi mennä hetki, ennen kuin ne asettuvat kilpailuareenalle. Etsimme kyvykkäitä, terveitä, hyväpäisiä ja iloisia hevosia.

Toiseksi nousi Ruotsin Sophie Fleming Tärnström ratsulla Schumi (71.425).

- Olen tosi tyytyväinen hevoseeni. En usko, että pystymme juuri tämän parempaan. Meillä oli hyvät vaihdot ja piruetit, pidän koreografiastamme ja ratsastan mielelläni musiikkiin. Täällä on hienoa kilpailla. Kaikki ovat ystävällisiä, ja täällä tuntee itsensä tervetulleeksi.

Kolmanneksi tanssi Stella Hagelstam upealla tammallaan New Hill Julitrea (70.225).

-  Olen tyytyväinen hevoseen, tiedän että sen kanssa tämä on vasta alkua. Se on kuuma tamma, joka alkaa olla nyt enemmän mukanani areenalla ja antaa ratsastaa itseään paremmin. Se pystyy vielä paljon parempaan. Sillä on ollut pitkä kausi alkuvuodesta alkaen, nyt se saa vähän helpomman talven ja aloitamme uudelleen keväällä. Ensi kauden päätavoite on EM-kilpailuissa.

GP-tason kouluratsastus jatkuu sunnuntaina Helsingin omalla, hauskalla ja vauhdikkaalla Knock Out -kaksintaistelulla, jossa nähdään kahdeksan kärki lauantailta.

 

Kansainvälinen kouluratsastus
CDI3* Grand Prix Freestyle presented by LÄHITAPIOLA. Gp-vapaaohjelma musiikilla. Lähti 10, sijoittui 5.
1) Henri Ruoste/Roble, Turku 72.350 %, 2) Sophie Fleming Tärnström/Schumi, Ruotsi 71.425 %, 3) Stella Hagelstam/New Hill Julitrea, Helsinki 70.225 %, 4) Dina Ellermann/Landy's Akvarel, Viro 68.875 %, 5) Emilie Brolin/Briman, Ruotsi 67.475 %, 6) Anna von Wendt/Denzel, Kemiönsaari 66.500 %, 7) Maria Pyykönen/Zelle, Hyvinkää 65.700 %, 8) Per Duvefelt/Edvin, Ruotsi 64.700 %, 9) Peggy Högsten/Lord Of Lennox v., Espoo 64.525 %, 10) Kira Kanerva/Dorazio, Hyvinkää 58.900 %