Small Tour Kärkkäiselle

23.10.2016

Elves Angel ja Anna Kärkkäinen Laaksolla 2016. Kuva AM
Elves Angel ja Anna Kärkkäinen Laaksolla 2016. Kuva AM

Elves Angel keräsi 69,85 % finaalin vapaaohjelmassa HIHS:ssa

Ypäjän hevosammattilainen Anna Kärkkäinen ja Elves Angel esittivät viehättävän ohjelman LähiTapiola Small Tourin kür finaalissa. Suoritus palkittiin prosentein 69,850. Toiseksi ratsasti ensimmäistä seniorivuottaan kilpaileva, jyväskyläläinen Terhi Lehtimäki 13-vuotiaalla tammallaan Wilma II. Lupaava ratsukko sai prosentit 66,725. Sipoon Katariina Wolin ja Mallendina olivat kolmansia ranskalaisvaikutteisten sävelten tahtiin prosentein 65,725.

Kärkkäinen oli tyytyväinen suoritukseensa. – Onneksi tämä oli kuitenkin viimeinen kerta, kun kilpailemme tämän kürin, koska hevonen on oppinut sen ulkoa. Sen into vain kasvaa ohjelman loppua kohden. Tämä on tietysti positiivinen asia, Kärkkäinen nauraa.

Kärkkäinen ja Elves Angel saapuivat alkutervehdykseen Jari Sillanpään Valkeaa unelmaa-kappaleen soidessa. Varsinainen unelma 12-vuotias kimotamma Kärkkäiselle onkin. Elves Angel on suvultaan ja taustaltaan estehevonen. Salla Varenti kilpaili hevosella 130 cm:n luokkiin asti.

-Tarvitsin opintoihini koulutuloksia vaativasta B:stä ja ajattelin, että hyvin koulutettu estehevonen saa riittää. Varenti lainasi Elves Angelia minulle ja yhteistyötä on nyt jatkunut nelisen vuotta. Esteverryttelyissä hevonen pelkäsi muita hevosia ja se voi henkisesti paremmin kouluratsuna, Kärkkäinen kertoo.

Ratsukon suunnitelmissa on jatkaa kohti GP-luokkia. Kärkkäisen mukaan ensi vuosi tarkoittaa heille enemmän treeniä ja vähemmän kilpailuja. Valmentajia ovat Kiki Nyberg sekä Top Dressage Finlandin Emile Faurie ja Janne Berg. Kärkkäinen kiittelee kasvattaja-omistajaa Maria Lindström-Björklundia, joka mahdollistaa yhteistyön Suomessa syntyneen, herkän Elves Angelin kanssa. LähiTapiola Small Tourin finaaliin pääsi viiden osakilpailun viisi parasta ratsukkoa. Osakilpailuja kilpailtiin tämän vuoden toukokuusta syyskuuhun eri paikkakunnilla ympäri Suomea.

Elves Angel on 12-vuotias 166-senttinen kimotamma, FWB eli Suomessa kasvatettu. Kasvattaja ja omistaja on Maria Lindström-Björklund. Sen isä on Lados, emä Caroline ja emänisä Saluut.

Anna Kärkkäinen toimii hevosalan yrittäjänä Ypäjällä ja mm kouluttaa nuoria hevosia ja valmentaa.

Tällä ratsukolla on melkoinen menestysputki takanaan tänä vuonna. Intermediate I -tason voittoja neljä ja Prix St Georges -voittoja kaksi. Ja millä prosenteilla: 70,55 -  72,281%! Salossa ranskalaistuomari Alban Tissot oli runsaskätisin arvostellen suorituksen 73,289 prosentilla.

Vain harva hevonen esiintyy niin pehmeällä kuolaintuntumalla ja oikeaoppisesti liikkuen kuin Elves Angel.

Kansallinen kouluratsastus
Small Tour Freestyle Finaali, presented by LÄHITAPIOLA. Lähti 5, sijoittui 5.
1) Anna Kärkkäinen/Elves Angel 2655, Ypäjä 69.850 %, 2) Terhi Lehtimäki/Wilma II, Jyväskylä 66.725 % 3) Katariina Wolin/Mallendina, Sipoo 65.725 %, 4) Emma Tuominen/Vandal, Hyvinkää 65.200 %, 5) Jenni Rintala/NK Unique, Kruunupyy 65.150 %