CDI-W Lyon

27.10.2016

Kuva SRL/Ken Braddick
Kuva SRL/Ken Braddick

Stegars - Axis sai yli 70 %, nyt seuraa tauko

Terhi Stegars ja Axis hienosti alkuun
Lyonin GP:ssä kauden ennätyslukemin

 

Kouluratsastaja Terhi Stegars teki hyvän aloituksen orilla Axis TSF Lyonin Grand Prix’ssa, joka oli samalla karsinta maailmancupin Länsi-Euroopan liigan toiseen osakilpailuun. Tulos 70.94 prosenttia oikeutti 10. tilaan todella kovassa seurassa.

Voiton otti Saksan kärkinimi Isabell Werth hevosellaan Weihegold Old (83.94), toiseksi nousi brittitähti Carl Hester Nip Tuckillaan (78.32) ja kolmanneksi Saksan Jessica von Bredow-Werndl ratsulla Zaire-E (76.32).

- Nyt voi kirjata kauden tähän asti parhaan suomalaisen gp-tuloksen takaisin Akulle. Tämä ei ole paras tuloksemme pitkällä tähtäimellä, mutta tämän kauden kuitenkin, Stegars iloitsee.

- Se oli kaikkiaan tosi hyvä ja rento suoritus, meillä oli yksi ainoa virhe laukkasiksakeissa. Varsinkin piaffe-passage-osuudet olivat paremmat kuin koskaan. Olen myös tyytyväinen, että pääsimme kymmenen parhaan joukkoon ja starttaamaan toiseksi viimeiseksi arvontaryhmässä. Hyvä lähtöpaikka on tärkeä, kun mennään küriä, Stegars toteaa.

Maailmancupiin GP vapaaohjelmaan jatkaa viisitoista ratsukkoa, joiden starttipaikat arvotaan viiden ryhmissä. Stegars lähtee nyt niistä keskimmäisessä. Osakilpailu ratsastetaan perjantaina klo 17 Suomen aikaa alkaen.

Vapaaohjelmissa ratsukko on tehnyt hienoa tulosta, mm. 75,38 prosentin voittolukeman maailmancupin Keski-Euroopan liigan osakilpailussa Brnossa Tšekissä kesäkuussa. Sääntöjen mukaan ko. liigasta saa siirrettyä yhden osakilpailun pisteet täysimääräisinä Länsi-Euroopan superliigaan, jossa Suomi on mukana.

- Lähden todella innoissani ratsastamaan huomenna. Sijoituksen mukaan ratkeaa maailmancupin pisteideni määrä ja se, kuinka lähelle pääsemme finaalipaikkaa tämän vuoden tulosten perusteella. Sen takia olen tullut tänne, maailmancupin finaaliin kolmatta vuotta perättäin tähtäävä Stegars toteaa. Ratsukko oli mukana Las Vegasissa 2015 ja Göteborgissa viime keväänä. Seuraava finaali ratsastetaan Omahassa, USA:ssa maalis-huhtikuun vaihteessa.

- Pisteitä voi kerätä useammalla hevosella, mutta niistä finaaliin osallistuvan pitää mennä kaksi maailmancupia. Axiksella startteja on huomisen jälkeen kaksi, Dalou Shanilla yksi.

Kyseessä on Stegarsin kauden viimeinen kilpailu.

- Olo on ollut tosi hyvä, mutta huomisen jälkeen en osallistu enää yhteenkään kilpailuun ennen ensi vuotta. Muut vasta aloittavat kauttaan, mutta minulla se katkeaa tähän ja jatkuu mahdollisesti maaliskuussa. Ensi vuoden suunnitelma riippuu siitä, miten kaikki sujuu ja kuinka pääsemme vireeseen, tammikuussa perheenlisäystä odottava Stegars toteaa.

26.-30.10. Este- ja kouluratsastuksen maailmancup, CDI-W ja CSI5*-W Lyon, Ranska / www.equitalyon.com

To 27.10. Kouluratsastustuloksia, Grand Prix, sijoittuu 8/17
1) Isabell Werth - Weihegold Old, GER 83.940 %
2) Carl Hester  - Nip Tuck, GBR 78.320 %
3) Jessica von Bredow-Werndl - Zaire-E, GER 76.320 %

…10) Terhi Stegars - Axis TSF, FIN 70.940 % 
Täydet tulokset:

http://www.longinestiming.com/#!/equestrian/2016/1245/html/en/longinestiming/resultlist_01D.html