EM-kilpailut

7.6.2017


Kouluratsastuk- sessa historiallinen tilanne: joukkuepaikoista jopa kamppaillaan

Olympialajien EM-kilpailut tähtäimessä ratsastuksessa elokuussa

Kansainvälissä kilpailukalenterissa ratsastuksen olympialajeissa arvokilpailutasolla on käynnissä EM-vuosi. Kenttäratsastuksen EM-kilpailut järjestetään Puolassa Strzegomissa 17.-20. elokuuta ja este-, koulu- ja pararatsastuksen sekä nelivaljakoiden EM:t heti perään Göteborgissa kaupungin sydämessä 21.-27. elokuuta.

Näillä näkymin Suomi on lähettämässä joukkueen koulu-, kenttä- ja pararatsastuksessa. Joukkue on tavoite myös esteillä, mutta epätodennäköisempi sen jälkeen, kun ratsastajilta on jäänyt huipputason hevosia pois.

Kouluratsastajat kisaavat joukkuepaikoista

Kouluratsastuksessa tilanne on sikäli ilahduttava, että joukkuepaikoista käydään kova kamppailu.

- EM-joukkue on todennäköinen. Stella Hagelstam ja New Hill Julitrea ovat suorittaneet jo pidempään tasaisella tasolla,Henri Ruoste on ilahduttanut keväästä alkaen muutamalla loisteliaalla tuloksella ja Mikaela Lindhin ratsut ovat saaneet mukavasti lisää varmuutta. Terhi Stegars on vahva nimi sekä mc-finaaliratsullaan Axis TSF sekä nousevilla GP-hevosillaan. Myös muiden osalta tuloskehitystä seurataan, Suomen Ratsastajainliiton urheilujohtaja Aki Ylänne toteaa.

Kansainvälinen Ratsastajainliitto, FEI, on asettanut arvokilpailujen karsintarajaksi ratsukolta 65 prosenttia. Top Dressage Finland on ottanut tavoitteeksi EM-osallistujille 68 prosentin tulostason, minkä ovat ylittäneet jo yhden tai useamman kerran Stegars – Axis TSF, Ruoste - Dixiland ja Huracan, Lindh - Bellissimo L ja Skovlunds Gamin G, Hagelstam - New Hill Julitrea sekä Kristina Böckmann - Der Kleine Lord. Lisäksi muutama ratsukko on ylittänyt alemman EM-arvokisarajan.

Pararatsastuksessa Tokio-projektin nimissä matkaan lähetetään todennäköisesti kokonainen joukkue. Vahvimmat ehdokkaat ovat kokeneet paralympiatason ratsukot Katja Karjalainen – Dr Doolittle, edelliseltä kilpailunimeltään Woikoski High Flow, ja Jaana Kivimäki – Bellilene.