Duendecillolle yli 70 %

21.10.2017

Ruotsalainen Jeanna Högberg  ja Duendecillo. Kuva SRL/Hanna Heinonen
Ruotsalainen Jeanna Högberg ja Duendecillo. Kuva SRL/Hanna Heinonen

Suomalais- kasvatti paras Horse Show´n Grand Prix -luokassa

Ruotsalaisratsastaja Jeanna Högberg palasi oriilla Duendecillo P Helsinki Horse Show´n kansainvälisen kouluratsastuksen kärkeen uusien kahden vuoden takaisen voittonsa tuloksella 70,40 prosenttia.

- Peikko ei koskaan tunnu ihan samalle, mutta tänään se oli hyvin keskittynyt koko ohjelman ajan. Rata oli todella hyvä, en voi olla kuin tyytyväinen. Koko laukkatyömme oli erittäin onnistunut. Peikko on hyvin erityinen hevonen monin tavoin, sillä on oma mielensä ja ajatuksensa, se pitää saada mukaan tekemään yhteistyötä. Pidän siitä paljon ja luulen että sekin pitää minusta, Högberg hymyilee.

- Se oli aika uusi GP:ssä, kun olimme täällä kaksi vuotta sitten. Olen tosi iloinen ollessani täällä Helsingissä. Olen kilpaillut täällä neljänä vuotena, tässä tapahtumassa on jotakin todella hienoa.

Ratsukko on yleisön suuressa suosiossa, sillä ori edustaa suomalaista ratsujalostusta parhaimmillaan. FWB-orin on kasvattanut sen omistaja Anne Niemi.

- Minua pelotti tulla tänne, koska häviö Suomessa olisi ollut kauheaa, tulen Etelä-Pohjanmaalta eli haluan voittaa, Niemi virnistää.

- Peikko tärkeä hevonen meille, vienyt meidät paikkoihin, joihin emme olisi muuten päässeet. Tämä kausi on ollut super, vain voittoja ja sijoituksia, henkilökohtaisia ennätyksiä koko kauden.

Toiseksi sijoittui Viron Dina Ellermann ratsulla Landy's Akvarel (67,78) ja kolmanneksi Suomen Mia von Schantz ja Zalzatime, kansainväliseltä nimeltään Zatal (66,10). Neljännen sijan otti Ruotsin Per Duvefelt Edvinillä ennen Suomen Maria Pyyköstä ja Zelleä (64,56).

Von Schantz oli erittäin tyytyväinen päivän saldoon.

- En ole nähnyt vielä rataamme videolta, mutta olen tyytyväinen siihen, miltä hevonen tuntui. Olin ajatellut, että haluan saada vähintään 63 prosenttia ja ratsastaa kürin (lauantain vapaaohjelman) En olisi voinut ajatellakaan, että olen paras suomalainen. Olen tyytyväinen myös prosentteihimme, tämä toiseksi paras tuloksemme koskaan. Erityisesti iloitsen, että kansainvälinen olympiatason tuomari Peter Holler antoi meille yli 68 prosenttia.

Espoolaista von Schantzia, 46, on valmentanut vuodesta 2002 alkaen Maarit Raiskio.

- Tämä on toinen kautemme  gp-tasolla ja kolmas kansainvälinen kilpailumme. Olen kouluttanut hevosen itse 6-vuotiaasta, ja aloitimme yhdessä ensikertalaisina gp:ssä. Yritän ratsastaa joka kerran paremmin, ja tavoitteena on päästä jonakin päivänä 70 prosentin tuntumaan. Olen juossut Horse Show´ssa pikkutytöstä asti ja haaveillut, että pääsisin itse jonakin päivänä tänne kilpailemaan.

- Emile Faurie (edellinen maajoukkuevalmentaja) on sanonut, että tämä on yksi vaikeimpia paikkoja ratsastaa, kun yleisö niin lähellä ja tuomaritkin kiinni radassa. Hevoseni on herkkä ja rekisteröi kaiken mitä ympäristössä tapahtuu, tänään pysähdyksissä se katsoi ympärilleen ja oli otettu että yleisöä oli niin korkealle asti, ratsastaja hymyili.

Von Schantz on koulutukseltaan laskentaekonomi ja erikoistunut kauppaoikeuteen, lempiaiheena verolait. Hänellä on takanaan mittava ura laskentaosastoilla eri firmoissa, mm. isoissa pörssiyhtiöissä.

- Parin vuotta sitten jäähdyttelin työelämässä, nykyään minulla on kolme hevosta, jotka hoidan itse ilman hevosenhoitajan apua. Sen lisäksi vietän aikaa kymmenvuotiaan poikani kanssa, autan häntä kokeissa ja läksyissä. En ole kuitenkaan mikään ammattiratsastaja enkä valmenna ketään, ratsastan omaksi ilokseni.Lauantaina kouluratsukot kilpailevat Jäähallissa gp-vapaaohjelmassa.

Kansainvälistä kouluratsastusta
Grand Prix de Dressage. Lähti 8, sijoittui 6.
1) Jeanna Högberg/Duendecillo P, Ruotsi 70,400%, 2) Dina Ellermann/Landy's Akvarel, Viro 67,780%, 3) Mia von Schantz/Zatal, Espoo 66,100%, 4) Per Duvefelt/Edvin, Ruotsi 66,100%, 5) Maria Pyykönen/Zelle, Hyvinkää 64,560%, 6) Yulia Printseva/Wout, Venäjä 64,560%, 7) Peggy Högsten/Lord Of Lennox v., Espoo 63,200%, 8) Kira Kanerva/Dorazio, Hyvinkää 62,860%