Ypäjän para- mestaruudet

18.6.2018

Katja Karjalainen ja Dr Doolittle. Kuva Hanna Heinonen/SRL
Katja Karjalainen ja Dr Doolittle. Kuva Hanna Heinonen/SRL

Katja Karjalainen Dr Doolittlella varmaan mestaruuteen

 

MM-kilpailuihin nimetty pararatsastaja Katja Karjalainen ja Dr Doolittle tekivät tänään vapaaohjelmansa paljon rennommin kuin eilisessä kilpailussa.

-Kyllä Dr Doolittle keskittyi huomattavasti paremmin kilpailemiseen tänään, ja radasta jäi hyvä fiilis. Mutta onhan sekin edelleen itselleni opettavaista, kun hevonen ei aina olekaan ihan samanlainen. Täytyy pystyä miettimään, miten ratkaisee tilanteen radalla.

Karjalainen ja ”Toope” kilpailevat ohjelmissa, joissa mennään vain käyntiä. Tuomarina toiminut Sari Aimia näkee hevosen käynnin olevan laadukasta.

-Tämän hevosen käynti on yleensä niin rentoa ja hyvää, että se tuo ratsukolle valtavasti pisteitä. Täytyisi tapahtua todella iso virhe, jotta heidän pisteet putoaisivat.

Hopeamitali ripustettiin kokeneen Karjalaisen kokeneen kilpakumppanin kaulaan. Jaana Kivimäki sai Legolasista eilistä enemmän irti ja nosti prosenttejaan eilisestä viidellä yksiköllä.

-MM-edustus olisi tähtäimessä, toivon että meidän näytöt Legolasin kanssa riittävät Yhdysvaltoihin. Hevonen tuli minulle vasta talvella ja jo nyt olemme pystyneet tekemään hyviä suorituksia.

Ryhmän 1-3  pronssin sai Johanna Lindblad – Kain Aapeli. Ratsukko edusti Suomea myös Göteborgin EM-kilpailuissa viime vuonna.

Lajimestaruus Suomen mestaruuden sijaan

Ryhmän 4-5 mestaruus kilpailtiin lajimestaruutena. Voitto meni Hyvinkään Urheiluratsastajia edustavalle Pia Reitille ja Supremolle.

-Viime vuoden elokuussa ostettiin tämä hevonen, ja ollaan nyt jo ehditty käymään Norjassa. Ennen minulle tuloa Supremo ei ollut edes kilpaillut! Tänään myös me onnistuimme parantamaan tulosta muutamalla prosentilla. Erityisesti laukkaohjelma oli tänään omasta mielestäni onnistunut, ratsastaja iloitsi.

Toiseksi sijoittui keväällä pararatsastajaksi siirtynyt Taina Teittinen Helsellä ja kolmanneksi 20-vuotias Jessica Kerttunen ponilla Ladykiller III.

 

Tulokset:
Pararatsastuksen SM-kilpailut                                                                             Ypäjä 16.-17.6.18
Ryhmät 1-3, Lopputulokset                                                                                                                                     1)Katja Karjalainen- Dr Doolittle, Kirvunkylän Ratsastajat, 148,191 2)Jaana Kivimäki- Legolas, Valkealan Ratsastajat, 140,863 3) Johanna Lindblad- Kain Aapeli, Billnäsin Ratsastajat, 135,454 4) Heidi Manninen- Deserts, Korpilahden Ratsastajat, 125,030 5) Marja Mikola- Gerke B, Husaariratsastajat, 122,886

Ryhmät 4-5, lopputulokset
1) Pia Reitti – Supremo, Hyvinkään Urheiluratsastajat, 133,897 2) Taina Teittinen – Helse, Ravijärven Ratsastajat, 132,081 3) Jessica Kerttunen - Ladykiller II, Uudenmaan Hevosurheilijat, 130,708 4) Sanna Koskiluhta - Liptona III, Vaasan Hubertus, 130,005