Fontainebleau, Ranska

16.7.2018


Martikaiselle mukava tulos finaalissa

Nuorten ja junioreiden koulu- ja kenttäratsastuksen EM, Fontainebleu 

Janni Martikainen teki hienoa työtä Fontainebleun henkilökohtaisessa mitalifinaalissa sunnuntaina ratsullaan Cornando vd Cadzandhoeve ja lunasti samalla paikkansa Euroopan parhaiden nuorten kouluratsastajien joukossa. Tuloksella 69.40 prosenttia ratsukko oli 16. tilalla. Piste-ero edelle nousseisiin viiteen ratsukkoon  jäi todella niukaksi haitarilla 69.475-69.975 %. Pisteet vaihtelivat kahdeksikosta neloseen, nelosia vain yksi kpl laukkasulusta oikealle.

- Janni ei ole koskaan ratsastanut noin hienoa rataa, hän olisi ehdottomasti ansainnut siitä yli 70 prosenttia. Yksi tuomari oli antanut hänelle selvästi muita huonommat pisteet. On kova sijoitus olla tässä joukossa finaalissa. Perinteisistä mitalimaista, kuten Tanskasta, ei päässyt yhtään ratsastajaa mukaan, maajoukkuevalmentaja Marko Björs sanoo.

- Täällä on ollut todella kuumaa, ja Korppu oli tänään jo aika väsynyt, mutta se ja minä tsemppasimme molemmat aivan kaikkemme. Meillä oli keväällä vaikeuksia, ja tämä oli kauden ensimmäinen kansainvälinen kilpailumme. Oli tosi ilo huomata, että kova työ on tuottanut tulosta. Olosuhteisiin ja lähtökohtiin nähden teimme hyvät tulokset, vaikka muutama stiplukin tuli, ratsastaja hymyilee.

Martikainen on valmentautunut ja kilpaillut kaksi vuotta ulkomailla. Hänen henkilökohtainen valmentajansa on olympiaratsastaja Mikaela Lindh, jonka talli sijaitsee Tanskassa.