Paralympic, Tokio

14.2.2020


Suomelle maapaikka Tokion paralympialaisiin Katja Karjalaisen ratsastamana

Suomelle on vahvistunut yksi henkilökohtainen maapaikka Tokion paralympialaisiin elokuussa FEIn, Kansainvälisen ratsastajainliiton, ylläpitämän rankingin perusteella.

Suomen Ratsastajainliitto ehdottaa urheilijaa pararatsastuksen edustajaksi Suomen Paralympiakomitealle, joka tekee päätöksen valinnoista. Ratsastajainliiton periaatteena on ehdottaa edustajaksi ensisijaisesti sitä ratsastajaa, joka on saavuttanut henkilökohtaisen maapaikan Suomelle. Maapaikan Tokioon on Suomelle ratsastanut Katja Karjalainen, Lontoon paralympialaisten hopeamitalisti ja moninkertainen arvokilpailumenestyjä.

Joukkuepaikan Tokioon on saanut 14 maata: Iso-Britannia, Alankomaat, Saksa, Yhdysvallat, Italia, Ruotsi, Kanada, Singapore, Tanska, Belgia, Australia ja Itävalta. Isäntämaana myös Japani saa joukkuepaikan. Venäjällä on myös paikka, mutta osallistuminen odottaa vahvistamista. Joukkueessa voi olla mukana neljä ratsukkoa.

Henkilökohtaisen maapaikan on Suomen ohella saavuttanut Etelä-Afrikka, Uusi-Seelanti, Saudi-Arabia, Hongkong, Latvia ja Brasilia, Norja ja Meksiko.

Mikäli joku maa ei käytä kaikkia saamiaan paikkoja, ne tulevat uudelleen jakoon henkilökohtaisen rankingin kautta, joten Suomella voi olla mahdollisuus toiseenkin paikkaan.

Pararatsastuksessa kilpaillaan Tokiossa torstaista maanantaihin 27.–31. elokuuta.

FEIn maapaikkalistaus