CDI3* Cascais: Joanna Robinson ylitti haamurajan

4.3.2020


Ruskeasuotaustainen ratsasti San Coco Di Amoren yli 70 % tuloksiin

Joanna Robinson ja San Coco Di Amore
hienoon GP-aloitukseen Cascaisissa

Kouluratsastaja Joanna Robinson ensiesitteli hevosensa San Coco Di Amoren kansainvälisellä GP-tasolla mahtavalla menestyksellä. Ratsukko otti Cascaisin kolmen tähden kilpailuissa Portugalissa sunnuntaina toisen sijan GP Specialissa tuloksella 70.79 prosenttia. Lauantaina ratsukko oli GP:ssä hienosti kolmas (70,15). Ranskan Arnaud Serre voitti molemmat luokat ratsulla Vistoso De Massa.

Samalla kun ratsastaja ylitti 70 prosentin haamurajan, tulos oli myös Robinsonin henkilökohtainen ennätys molemmissa ohjelmissa.

- En tajua, huh huh! Ihan mieletön hevonen, ei voi muuta sanoa. Radassa oli tänään vielä kohtia, joissa voisi parantaa, mutta uskalsin ratsastaa jo vähän rohkeammin. Special on meille ohjelmana helpompi, siinä voi jo alussa päästää vähän höyryjä ulos, Robinson kertoo paikan päältä tavoitettuna.

Ratsastaja oli erittäin tyytyväinen myös lauantain Grand Prix´n jälkeen.

- Kokonaisuus oli tosi siisti, hyvä rytmi ja tekemisen meininki säilyi alusta loppuun. Laukanvaihdoista sain ysiä ja ratsastajana kasia, mikä oli makea juttu. Tässä ollaan vielä alkutaipaleella. Monikin asia sujuu kotona ja verryttelyareenalla paremmin kuin radalla, mutta en takerru niihin, vaan yritän hakea päivän kunnon mukaista parasta suoritusta, Robinson sanoo.

Viime kesänä 12-vuotias oldenburgruuna kilpaili vielä Prix St Georges ja Intermediare-tasolla.

- Itselläkään ei ole vielä montaa GP-starttia takana. Hevonen on parantanut tasaisesti koko, ja sillä on vielä paljon enemmän annettavaa. Tämä kausi on meille vielä harjoittelukausi, Robinson toteaa.

- Nautin todella ratsastaa Cocolla. Se on hirveän kuuma ja herkkä, mutta samalla todella yritteliäs ja rehellinen. Kun sille saa oikean vireen, se on sopivan energinen eikä kuumu liikaa. Se on stressannut täällä kisapaikalla muita hevosia, mutta rentoutunut ihanasti ratsastukseen. Luottamus tuntuu nyt molemmin puolin tosi hyvälle.

Robinson on saavuttanut kansainvälisen tason GP-sijoituksia myös ratsulla Riccardo L.

- Riccardo on nyt virallinen tätiratsu ja tädilläni. Toinen GP-hevoseni parantelee pientä loukkaantumista ja se on palaamassa radoille parin kuukauden päästä, jolloin minulla on sitten kaksi rautaa tulessa.

Robinson, 30, asuu virallisesti Suomessa, mutta viettää talvet perheensä kanssa pitkälti Malagassa, missä hänellä on oma talli. Hänellä on oma hevosalan yritys VIX Equestrian.

- Lapset ovat vielä pieniä, Victor kaksi ja puoli ja Vivian neljä, minkä vuoksi minulla oli vuosien paussi ratsastuksesta. Nyt painetaan sitten taukovuosienkin edestä kaasua.

Joannaa valmentaa nykyään tanskalainen Morten Thomsen, ja hän treenaa kesäkaudet Tanskassa ja Saksassa. Hänen uraansa vaikuttaneisiin valmentajiin lukeutuvat mm. Kikko KalliokoskiMaija PakarinenLilli LuomaUlla Salzgeber ja Terhi Stegars. Joanna on omaa sukua Vehmas.

- Olen ratsastanut aina tosi paljon, ja olin Keski-Euroopassa hevostöissä ennen lapsia. Kilpailin korkeimmillaan Pyhä yrjö ja inter-tasolla ja ratsastin nuoria hevosia. Kaikki alkoi perinteisesti Ruskeasuolta Keskustallilta, ja sain sieltä todella hyvän pohjan.

Robinson on mukana kaksiviikkoisessa kilpailutapahtumassa myös ensi viikonloppuna.

Kouluratsastusta CDI3* Cascais, Portugal

 1.3.2020 FEI Grand Prix Special, sijoittuu 5/17
1) Arnaud Serre - Vistoso De Massa, FRA 72.064%
3) Joanna Robinson - San Coco Di Amore, FIN 70.787%
2) Ricardo Reis - Scorial SRB, POR 69.979
Täydet tulokset: https://events.linesup.pt/events/41/competitions/782

29.2.2020 FEI Grand Prix, sijoittuu 5/17
1) Arnaud Serre - Vistoso De Massa, FRA 71.739
2) Bertrand Liegard - Star Wars, FRA 70.326
3) Joanna Robinson - San Coco Di Amore, FIN 70.152
Täydet tulokset: https://events.linesup.pt/events/41/competitions/779