CDI4* Dortmund

16.3.2020

Ruoste & Kontestro DB 72.717 prosentilla toiseksi GP:ssä Kanerva & Dambaculle vapaaohjelmassa 74.213 % ja neljäs sija, Kv kilpailutoiminta jäihin

Henri Ruoste kilpaili Dortmundin hiljentyneessä hallissa hyvällä menestyksellä ottaen toisen sijan uudella GP-hevosellaan Kontestro DB.

Kouluratsastaja Henri Ruoste teki hienoa työtä Kontestro DB:llä Dortmundin neljän tähden kilpailuissa sijoittuen Grand Prix’ssä toiseksi tuloksella 72.72 prosenttia. Kilpailu päättyi myöhään perjantai-iltana.

- Tämä oli hyvä alku, kun kyseessä on vasta hevosen toinen kilpailu. Halli täällä on iso ja ahdas, ja "Konsta" kuumenee vielä suorituksen edetessä. Se on ylipäänsä kuuma ja reaktiivinen hevonen, mutta täytyy toivoa, että askel kerrallaan se oppii rentoutumaan myös radan aikana, Ruoste kertoo paikan päältä tavoitettuna.

Kymmenvuotias belgialaisruuna teki ensimmäisen kansainvälisen GP-ohjelmansa Le Mansissa Ranskassa kuukausi sitten, tuloksena myös toinen sija (72,89). Hevonen tuli Ruosteelle reilut kaksi vuotta sitten, mitä ennen se oli kilpaillut kenttäratsastuksessa.

Dortmundin kilpailu lisättiin Ruosteen kalenteriin viime tingassa keskiviikkona, kun kilpailuun avautui paikka peruuntumisen vuoksi. Koronavirustilanteen takia kansainvälisiä kilpailuja on peruttu paljon, ja Ruoste halusi käyttää tilaisuuden kisakauteen valmistautumiseen. 

- Alun perin en ajatellut mennä Dortmundiin, koska halli täällä on hevoselle vaikea. Tämä on kuitenkin minulle melkein kotikisa, ajan tänne 20 minuuttia.

Dortmundin kilpailut järjestetään rajatusti, paikalle lasketaan enintään tuhat henkeä saksalaissuositusten mukaisesti koronaviruksen vuoksi. Isoihin areenoihin vasta totuttelevalle, kuumalle hevoselle tilanne on eduksi. 

- Konstalle on vielä iso plussa mennä ilman isoa yleisöä, ympäristö on nyt hevosille muutenkin helpompi. Normaalisti verryttelyyn vievän pitkän kujan varrella on messukojuja ja satoja ihmisiä. Vip-pöydät areenan ympärillä olivat illalla täynnä, mutta kaikki muut katsomopaikat tyhjät. Muuten järjestelyt toimivat täällä kuten kisoissa yleensäkin.

Ruoste tähtää edelleen kohti Tokiota

- Kilpailujen peruuntuminen vaikeuttaa suunnitelmaa ja valmistautumista, mutta tilanne on kaikille ratsastajille sama. Isompi kysymys on, onko koko olympialaisia. Kilpailut eivät kuitenkaan ole maailman tärkein asia. Ensimmäisenä tulee ihmisten terveys. Toivottavasti normaali elämä pääsisi pian jatkumaan.

Grand Prix’n voitti saksalainen huippunimi Ingrid Klimke hevosella Franziskus (75.22). Suomen Emma Kanerva kilpaili myös Dortmundissa ratsullaan Dambacu NL. Hän oli yhdeksäs eli ensimmäinen ei-sijoittunut luvuin 70.08. %

- Näin Emman radan, se oli kokonaisuudessaan tosi hyvä, tasainen, energinen ja urheilullinen. Olisin itse antanut siitä enemmän pisteitä kuin mitä tuomareilta tuli, Ruoste sanoo.

Ruosteen suunnitelmissa oli alun perin seuraavaksi Ebreichsdorfin kilpailut Itävallassa 2.-5. huhtikuuta, minne mukaan olisi lähdössä myös EM-finaalipaikan ja Suomelle olympiapaikan tuonut ratsu Rossini. Kansainvälinen Ratsastajainliitto FEI antoi myöhään perjantai-illalla suosituksen perua kaikki kansainväliset kilpailut seuraavien neljän viikon ajaksi.

13.3.2020 Kouluratsastusta CDI4* Dortmund, Saksa / https://www.escon-marketing.de/
FEI Grand Prix, sijoittuu 8/22
1) Ingrid Klimke - Franziskus, GER 75.217 %
2) Henri Ruoste - Kontestro DB, FIN 72.717 %
3) Schneider Dorothee  - Faustus, GER 72.065 %
…9) Emma Kanerva - Dambacu NL, FIN 70.082 %
Täydet tulokset: https://results.hippodata.de/2020/1797/html/de/hippodata/resultlist_22.html?style=hippo

Emma Kanerva ja Dambacu NL jatkoivat erinomaisessa vedossa Dortmundin neljässä tähdessä kovassa seurassa.

 

Emma Kanerva sijoittui neljänneksi GP vapaaohjelmassa Dortmundin neljän tähden kansainvälisissä kouluratsastuskilpailuissa lauantaina illalla 13-vuotiaalla hannoverruunalla Dambacu NL. Tulosprosentiksi kirjattiin 74.21. Saksa otti kilpailussa kaksoisvoiton kärjessä Fabienne Müller-Lütkemeier ja Fabregaz (75.81) ennen Isabell Werthiä ja Den Haagia (75.44).

- Radassa oli tosi hyviä kohtia, mutta se ei ollut paras ratamme.  Dambacu oli pikkaisen väsyneempi kuin eilen, jolloin sen keskittyminen herpaantuu. Lisätyssä ravissa tuli siksi pieni rike. Eiliseen olen todella tyytyväinen, hevonen tuntui paremmalle kuin mitä saimme pisteitä. Meillä on takana nyt kaksi hyvää kisaa, ja siihen voi olla tosi tyytyväinen, Kanerva kertoo.

Grand Prix’ssä Kanerva oli perjantaina yhdeksäs eli ensimmäinen ei-sijoittunut luvuin 70.08 %. Ohjelmasta karsittiin mukaan kahteen valinnaiseen finaaliin, joista toinen oli vapaaohjelma. 

Edellisessä kilpailussaan kuukausi sitten Kanerva ja Dambacu NL sijoittuivat yhdeksänsiksi Neumünsterissä, Saksassa kouluratsastuksen maailmancupin osakilpailussa tuloksella 76,53 prosenttia GP vapaaohjelmassa.

14.3.2020 Kouluratsastusta CDI4* Dortmund, Saksa / https://www.escon-marketing.de/
FEI Grand Prix vapaaohjelma finaali, 7 lähtöä
1) Fabienne Müller-Lütkemeier – Fabregaz, GER 75.813 %
2) Isabell Werth - Den Haag, GER 75.438 %
3) Ulrike Prunthaller - Bartlgut's Quebec, AUT 74.394 %
4) Emma Kanerva - Dambacu NL FIN 74.213 %
Täydet tulokset: https://results.hippodata.de/2020/1797/html/de/hippodata/resultlist_23.html?style=hippo

 

Kansainvälinen kilpailutoiminta jää tauolle koronavirustilanteen vuoksi.

Dortmundin kansainväliset kilpailut päätettiin keskeyttää sunnuntaina ennen kahta viimeistä pääluokkaa. Kouluratsastaja Henri Ruosteen oli tarkoitus kilpailla vielä Grand Prix Special, mutta Dortmundin kisaurakka päättyi näin ollen nyt perjantain hyvään menestykseen ja toiseen sijaan Grand Prix´ssä.

- Aamulla kilpailtiin kolmen luokkaa. Ensimmäiset oman luokkani ratsukot olivat varmaan jo verryttelyssä, kun kilpailu keskeytettiin yllättäen. Nyt jäi tämä sunnuntaiduuni väliin, Konsta piehtaroi jo tarhassa, Henri kertoo hevoseensa Kontestro DB:n viitaten.

Ruosteen kotitalli sijaitsee vain 20 minuutin ajomatkan päässä kisapaikalta. 

Ruoste on vahva kandidaatti Tokion olympialaisiin, mutta hän suhtautuu rauhallisesti tilanteeseen. Ihmisten terveys menee arvojärjestyksessä kilpailemisen edelle.

FEI on suosittanut, että kaikki kansainvälinen kilpailutoiminta ratsastuksessa jää neljän viikon tauolle, luvassa voi olla myös pidempi paussi kisakauteen. Suomessa kilpailukausi on toistaiseksi katkolla samoin kuin liiton virallinen valmennustoiminta. 

SRL