Ruoste No 1

10.4.2020

Henri Ruoste - Rossetti. SRL/Peter Nixon
Henri Ruoste - Rossetti. SRL/Peter Nixon
Ville Vaurio - d`Artagnan. SRL/Hanna Heinonen
Ville Vaurio - d`Artagnan. SRL/Hanna Heinonen

Henri vuoden ratsastaja ja Rossetti vuoden hevonen

Ratsastuksen Vuoden parhaat 2019

 

Suomen Ratsastajainliitto palkitsee vuosittain ratsastuksen parhaita monella eri saralla. Tunnustukset ja palkinnot luovutetaan näillä näkymin Hevoset-messuilla 22.–23. elokuuta Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa ja SRL100-juhlavuoden muissa tapahtumissa. 

 

Yleisöäänestyksen perusteella palkitaan

 

Vuoden ratsastaja: Henri Ruoste, Turun Seudun Ratsastajat ry
Vuoden hevonen: Rossetti
Vuoden ratsastusteko: Olympiapaikka Tokioon, Henri Ruoste ja Rossetti
Vuoden valmentaja: Ville Vaurio, Dressage Team Travers ry, Vantaa
Vuoden kilpailujärjestäjä: Ratsastuskeskus Aino, Aino Nations Cup, Järvenpää
Vuoden toimihenkilö: Marjo Moilanen, Tolkinkylän Ratsastajat ry, Vantaa

 

Jäsenistön ehdotusten perusteella palkitaan

 

Vuoden ratsastuksenopettaja Jaana Seppänen, Suonenjoki
Vuoden laatutalli: Okeroisten Tallin Ratsastuskoulu, Lahti
Vuoden tähtiseura: Suonenjoen Vasama Riders
Vuoden seuratoimija: Jari Salminen, Ratsastusseura Jazz T, Eura
Vuoden ratsastusnuori: Josefina Koponen, Oulun Ratsastajat ry

 

Palkintoperusteet

 

Vuoden ratsastaja: Henri Ruoste

EM-finaalipaikka kouluratsastuksessa ja 15. sija. Tokion olympialaisten maapaikan Suomelle hankkinut ratsastaja, joka onnistuu jatkuvasti nostamaan uusia hevosia kansainväliselle arvokilpailutasolle.

 

Vuoden hevonen: Rossetti

EM-kouluratsastuksessa 15. sija ja Tokion olympialaisiin Suomelle henkilökohtaisen maapaikan karsinut hevonen, joka on noussut lyhyessä ajassa kansainvälisesti merkittäväksi kilpahevoseksi. 

 

Vuoden ratsastusteko: Olympiapaikka Tokioon

Kouluratsastuksen henkilökohtaisen maapaikan saavuttaminen Tokion olympialaisiin, Henri Ruoste ja Rossetti.

 

Vuoden valmentaja: Ville Vaurio

Positiivinen ja innostava kouluratsastusvalmentaja, joka paneutuu jokaiseen ratsukkoon suurella sydämellä ratsukon tasosta ja tavoitteista riippumatta. On jatkuvasti valmis kehittämään itseään valmentajana.

 

Vuoden kilpailujärjestäjä: Ratsastuskeskus Aino, Aino Nations Cup

Useiden vuosien jälkeen Suomi pystyi järjestämään esteratsastuksen Nations Cup -kilpailun. Kilpailuun yhdistettiin onnistuneesti myös kansainvälinen kouluratsastuskilpailu. Järjestäjä teki merkittävän taloudellisen panostuksen kilpailun toteuttamiseksi. Kilpailu sai erittäin myönteisen palautteen myös kilpailijoilta ja kansainvälisiltä toimihenkilöiltä.

 

Vuoden toimihenkilö: Marjo Moilanen

Rautainen kilpailukanslian ”ammattilainen”, jonka osaaminen, palvelualttius ja ystävällisyys on huippuluokkaa kaikessa. Aina valmis auttamaan joka tilanteessa.

 

Vuoden ratsastuksenopettaja Jaana Seppänen, Suonenjoki

Master-tason ratsastuksenopettaja Jaana Seppänen on aito, avoin ja auttavainen. Hän antaa sitä kaikkein arvokkainta eli aikaansa kaikenlaisen hevosurheilun käyttöön. Hän on iloinen, ulospäinsuuntautunut ja täydellisen omistautunut hevosalalle.

 

Vuoden laatutalli: Okeroisten Tallin Ratsastuskoulu, Lahti

Okeroisten talli edustaa nykyaikaista, innovatiivista ratsastuskoulutoimintaa. Se on sosiaalisesti monimuotoinen yhteisö ja liiketoiminta on rakennettu kestävällä mallilla.  Ratsastajainliitolla on 372 jäsentallia, joista Laatutalleja on 27.

 

Vuoden tähtiseura: Suonenjoen Vasama Riders

Suonenjoen Vasama Riders on kotoisa, iloinen, kannustava ja yhteishenkeä huokuva seura, jolla on mahtava tekemisen meininki. Seura järjestää paljon tapahtumia ja matalan kynnykseen kilpailuja, joihin on mukava tulla. Seuran jäsenet ovat toimineet yhdessä ja esimerkillisesti omissa kisoissaan työntekijöinä ja kisaajina sekä auttaneet parhaansa mukaan myös muiden tallien kisoissa.
Tähtiseura-ohjelma on Olympiakomitean, lajiliittojen ja aluejärjestöjen laatuohjelma, joka kehittää ja tukee suomalaisen urheilun keskeistä vahvuutta: seuratoimintaa.
Suomen Ratsastajainliitolla on 508 jäsenseuraa, joista Ratsastuksen Tähtiseuroja on 30.

 

Vuoden seuratoimija: Jari Salminen, Ratsastusseura Jazz T, Eura

Jari Salminen on positiivinen, iloinen ja ahkera seuratoimija. Hän on paikalla, kun seurassa tapahtuu ja vaikka ei tapahtuisikaan, Jari on tallilla auttamassa ja tsemppaamassa ratsastajia. Omien lasten lisäksi hän kuljettaa myös muiden lapset tallille. Jos Jaria ei näy tallilla, hän todennäköisesti on kuskaamassa poneja mummojen ja pappojen iloksi tai lanaamassa kenttää seuran tapahtumia varten. Hänen kyydissään niin omat kuin muidenkin lapset pääsevät kisoihin ja valmennuksiin. Jari on aina valmis auttamaan eikä hän tee numeroa tekemästään työstä. 

 

Vuoden ratsastusnuori: Josefina Koponen, Oulun Ratsastajat

Josefina, 12, on ahkera talkoilija ja aina valmis auttamaan. Hän on innokas oppimaan kaiken mahdollisen niin hevosista kuin kisojen järjestämisestäkin. Josefina on kaikille ystävällinen ja huolehtii omasta hevosestaan todella tunnollisesti. Nuoresta iästä huolimatta Josefina on jo monipuolisesti mukana vaikuttamassa omassa seurassaan: hän on seuran hallituksen nuorisojäsen ja seuran kenttäratsastuksen lajivastaavan nuorisoapulainen.